WOZO Programmadirecteur Megens ontvangt handreiking van Planetree

WOZO Programmadirecteur Megens ontvangt handreiking van Planetree

Tijdens de Mensgerichte Zorg Conferentie, op 11 mei in het Beatrix Theater in Utrecht heeft Jan Megens, Programmadirecteur ‘Wonen, Ondersteuning en Zorg voor Ouderen (WOZO) bij het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, een handreiking ontvangen bestaande uit een bundel van innovatieve oplossingen voor mensgerichte en duurzame zorg voor de toekomst.

De handreiking komt voort uit het initiatief ‘Design the Future’ dat Planetree eind vorig jaar is gestart. In een traject van ruim vijf maanden werkten zorgmedewerkers, beleidsbepalers en designers ideeën uit die bijdragen aan een duurzame en mensgerichte zorg in de toekomst. Onder het toeziend oog van honderden aanwezigen overhandigde Roos Trooster (Specialist Mensgerichte Zorg bij Planetree) de handreiking in de vorm van een handschoen. Een symbolische overdracht én uitnodiging aan Megens om samen met alle betrokken ook de handschoen op te pakken en samen verder te gaan met het ontwikkelen van ideeën en prototypes die de zorg verder kunnen helpen. Megens reageerde zeer positief op de uitnodiging; ‘we zijn blij dat het veld zelf initiatief neemt om proactief, positief en mensgericht na te denken over de toekomst van de zorg. Dat is precies waar we naar opzoek zijn en ik pak de handschoen graag op’.

Design Thinking

Het traject werd uitgevoerd doormiddel van de vernieuwende ‘Design Thinking’ methode. De Design Thinking methode is bij uitstek geschikt voor het oplossen van zeer complexe problemen. De mens staat centraal binnen de methodiek door problemen steeds vanuit menselijke behoeften te definiëren. Er worden oplossingsrichtingen bepaald met verschillende creatieve tools, waarna je een prototype maakt en de oplossing test in de praktijk. 

Planetree 

Mensen in kwetsbare situaties zoals ziekte of aandoening, ouderdom, handicap of verwarring verdienen veiligheid, liefde, vakmanschap en onze volle aandacht. Zorg zoals je het je dierbaren gunt. Planetree is een non-profit organisatie die dit mogelijk maakt. Alles wat we doen is erop gericht dat zorg als goede zorg ervaren wordt en met plezier gegeven. Planetree inspireert, adviseert en begeleidt zorgorganisaties om dit in strategie en praktijk te realiseren én blijvend te ontwikkelen.

Lees meer over Design the Future:

Artikel Dutch health Hub: Planetree heeft haast met herontwerp van de zorg

Lees hier meer over Design Thinking en over hoe wij helpen.

Meer weten?

Wil je meer weten over hoe wij te werk gaan?
Neem dan gerust contact op.

Meer weten?

Wil je meer weten over hoe wij te werk gaan?
Neem dan gerust contact op.

Planetree
Nieuwsbrief

Mensgerichte zorg is belangrijker dan ooit. Laat je inspireren en ontvang maandelijks tips, mooie voorbeelden en meer over warme, liefdevolle en mensgerichte zorg.

Meld je vrijblijvend aan