Ziekenhuiszorg / Revalidatiezorg

Ziekenhuiszorg / Revalidatiezorg

Mensgerichte zorg. Dat doen we toch al? Waarom dan toch Planetree?

In het kort; voor betere zorg en leuker werk.

Meer dan 1.000 zorgorganisaties in zo’n 30 landen gingen je voor, waaronder het Griffin Hospital, de Cleveland Clinics en het Johns Hopkins Hospital. Allen blinken uit in excellente zorg, uitstekende kwaliteit en top werkgeverschap. Ben je benieuwd wat we, naast een inspirerende visie en interessant netwerk, concreet voor jouw organisatie kunnen betekenen? Hier vind je een greep uit onze lijst met diensten. 

Planetree helpt jouw ziekenhuis of revalidatie-organisatie bij het aantoonbaar realiseren van excellente mensgerichte zorg. Dit betekent een organisatiecultuur waarin continu leren en ontwikkelen de norm is, en dat in structureel partnerschap tussen de patiënt en zorgprofessional.

In Nederland zien we bij het werken met Planetree een gemiddelde stijging in waardering voor de organisatie door medewerkers van ruim 11% (gecertificeerde Planetree organisatie ten opzichte van starters). Ook patiënten laten een gemiddelde groei in waardering zien van bijna 10%.*
*(gemiddelde stijging uit de resultaten van alle tot en met 2020 door Planetree gehouden focusgroepen bij elkaar opgeteld)

Wetenschappelijk onderzoek als basis voor een effectieve aanpak

De implementatiemethodes die we gebruiken zijn praktisch, resultaatgericht én versnellend. Dat komt omdat ze zijn gebaseerd op wetenschappelijke inzichten. Deze inzichten tonen aan dat onze aanpak leidt tot een betere cultuur, betere gezondheid, betere zorg en lagere kosten.

Wat zegt de wetenschap?

In 2017 heeft het National Academy of Medicine (NAM) een paper gepubliceerd met de vraag ‘Leidt mensgerichte zorg tot betere zorg?’ Onder leiding van Planetree onderzochten wetenschappers van universiteiten als Harvard en Yale het effect van mensgerichte zorg.

Het resultaat van het onderzoek omvat een raamwerk ter ondersteuning van de implementatie van mensgerichte zorg. De Planetree aanpak is gebaseerd op dit wetenschappelijk onderzoek, dat aantoont dat het leidt tot een betere cultuur, betere gezondheid, betere zorg en lagere kosten.

Publicaties, zoals in het British Medical Journal, bewijzen dat de aanpak van Planetree leidt tot betere uitkomsten.

Meer weten?

Wil je meer weten over hoe wij te werk gaan?
Neem dan gerust contact op.

Planetree
Nieuwsbrief

Mensgerichte zorg is belangrijker dan ooit. Laat je inspireren en ontvang maandelijks tips, mooie voorbeelden en meer over warme, liefdevolle en mensgerichte zorg.

Meld je vrijblijvend aan