Advies & Training

Advies & Training

Planetree biedt een volledig aanbod van adviesdiensten en interventies om jou en jouw organisatie te ondersteunen in elke fase van de implementatie van mensgerichte zorg. Of je nu aan het begin staat van mensgerichte zorg of deze juist wilt verdiepen, of dat je een bestaande inspanning wilt evalueren en optimaliseren.

Wij bieden training en ondersteuning die zowel patiënten/cliënten en naasten, als medewerkers en collega’s én de gemeenschap in het hart van jouw processen zet en houdt. Zodat je de best mogelijke mensgerichte zorg kunt realiseren.

ACTUEEL

Hieronder vind je een overzicht van onze nieuwste diensten en programma’s.

Informele Zorg

We worden geconfronteerd met toenemende druk op de zorg als gevolg van een dubbele vergrijzing. Dit vraagt om een nieuwe vorm van partnerschap met naasten en vrijwilligers. 

Expeditie Duurzaamheid

Met Expeditie Duurzaamheid werk je aan meer bewustzijn binnen jouw organisatie en werk je samen direct aan concrete acties. 

Navigating Stress

De training helpt om helpt om op een speelse, innovatieve en laagdrempelige manier het onderwerp stress bespreekbaar te maken binnen teams.

Escaperooms

De escaperooms zijn zo ontwikkeld dat zorgverleners leren hoe zij meer te weten komen over de sociale, geestelijke en emotionele behoeften van een cliënt. In een levensechte woonkamer, ontworpen als ‘escaperoom’ werkt een team samen om de gewoontes, rituelen en levensverhalen van een cliënt te ontdekken. Uit onderzoek weten we: de beste manier om iets te leren, is het zelf ervaren. 

ONZE ADVIESDIENSTEN OMVATTEN:

 • Assessments om de cultuur van- en gedrag binnen je organisatie vanuit alle perspectieven te begrijpen. De resultaten van die assessment zijn de basis voor de veranderagenda om verder te groeien in mensgerichte zorg.
 • Coaching en training om te zorgen dat mensen binnen je organisatie de kennis bezitten om mensgerichte zorgstrategieën te ontwikkelen, in te voeren en te onderhouden. Daarnaast bieden we coaching en training op het gebied van vaardigheden, gericht op de ontwikkeling van een mensgerichte houding die zich uit in het gedrag van medewerkers.
 • Certificering om de voortgang van je organisatie te volgen bij het gedrag en bij het opzetten van de systemen en processen die een cultuur van mensgerichte zorg ondersteunen.

Een greep uit onze diensten

Planetree ondersteunt jou en jouw organisatie in elke fase van het traject naar mensgerichte zorg, met desgewenst vervolgens een certificering. Of je nu net bent begonnen met de overgang naar mensgerichte zorg of een bestaande inspanning wilt evalueren, optimaliseren of ondersteunen; we bieden on- en offline interventies die patiënten/cliënten, hun naasten en de gemeenschap in het hart van je processen zetten en houden, zoals:

 • Planetree Belevingsdag, waarin je Planetree leert kennen, begrijpen en doen. (1 dag)
 • Communiceren met compassie, waarbij je mensgerichte kennis en vaardigheden leert om over te komen zoals je bedoelt. (diverse modules, van een halve dag tot meerdaags)
 • Diverse kortere workshops met thema’s als Persoonlijke kracht in veranderende tijden, Elegant begrenzen, Vitale veerkracht, Brein en mindset, etc. (1,5 – 2 uur)
 • Workshop Planetree van willen naar doen waarin je leert om daadwerkelijk tot acties rondom mensgerichte zorg over te gaan. (halve dag)
 • Design Thinking, een manier van creatief en innovatief mensgericht ontwerpen die je team nieuwe inzichten en oplossing(srichting)en geeft voor de uitdagingen waar jij voor staat. (Diverse mogelijkheden, van kennismakingsworkshop van 2 uur tot meerdaagse directieteamtrajecten)
 • Leiderschapsprogramma’s, met als doel optimale inzet en implementatie van mensgerichte zorg. (diverse mogelijkheden)
 • Escaperoomtrainingen leren je spelenderwijs en in teamverband bewust vaardig te worden met mensgerichtheid als essentie en bijvoorbeeld gebruik van zorgtechnologie als thema. (halve dag)
 • Lego Serious Play® voor strategie- en teamontwikkeling. (diverse mogelijkheden)
 • Train de trainerprogramma’s leiden medewerkers op tot volwaardige trainers die Planetree zowel in woord als in daad uitvoeren en overbrengen in de organisatie. (Diverse inhoudelijke programma’s )
 • Samen Verschil Maken waarbij je duurzaam doelgericht en mensgericht leert ontwikkelen en verbeteren met ‘een kop en een staart’. (traject van 9 maanden met 4 bijeenkomsten van een halve dag)
 • Focusgroep Opleiding leert je vaardigheden om zelf binnen je organisatie de Planetree Focusgroepen te kunnen organiseren, uitvoeren, analyseren en rapporteren. (Opleiding 2 dagen + on the job coaching)

Meer weten?

Wil je meer weten over hoe wij te werk gaan?
Neem dan gerust contact op.

Planetree
Nieuwsbrief

Mensgerichte zorg is belangrijker dan ooit. Laat je inspireren en ontvang maandelijks tips, mooie voorbeelden en meer over warme, liefdevolle en mensgerichte zorg.

Meld je vrijblijvend aan