Ons verhaal

Ons verhaal​

Planetree staat voor zorg zoals je je dierbaren gunt.
Ontstaan door een ervaring van een patiënte, Angelica Thieriot (op de foto rechts) en uitgegroeid tot een wetenschappelijk onderbouwde visie en aanpak die mensen wereldwijd inspireert en uitdaagt om iedere dag het verschil te maken.

Richtingsaanwijzers

Uit meer dan 50.000 gesprekken met groepen van patiënten, cliënten, naasten, vrijwilligers, artsen, medewerkers en leidinggevenden hebben we geleerd wat belangrijk is in mensgerichte zorg. Deze Planetree visie is uitgewerkt in een model dat uit twee lagen bestaat. 

De eerste laag van het model bestaat uit 3 clusters: Betere Zorg, Helende Omgeving en de Gezonde Organisatie. Onder de clusters vallen in totaal 12 componenten, ofwel ‘richtingaanwijzers’ voor mensgerichte zorg. 

Wie is Angelica Thieriot en waarom de Plataanboom?

Mensgerichte zorg betekent:

Planetree werkt dus vanuit de behoeften van patiënten/cliënten, de drijfveren van medewerkers en het lerende vermogen van de organisatie.

Meer weten?

Wil je meer weten over hoe wij te werk gaan?
Neem dan gerust contact op.

Planetree
Nieuwsbrief

Mensgerichte zorg is belangrijker dan ooit. Laat je inspireren en ontvang maandelijks tips, mooie voorbeelden en meer over warme, liefdevolle en mensgerichte zorg.

Meld je vrijblijvend aan