Expeditie Duurzaamheid

Gezondheidscrisis, klimaat crisis en economische crisis. We móeten aan de slag met het doorbreken van patronen die de aarde schaden. Alleen een gezonde aarde kan goed zorgen voor haar bewoners die de aarde nodig hebben. In Nederland alleen al is de gezondheidzorg als sector verantwoordelijk voor 7%-9% van de CO2 uitstoot, waardoor de impact groot is. Duurzaamheid is daarmee een randvoorwaarde voor gezondheidszorg.

Over de expeditie:

De expeditie is een concrete uitwerking om aan het bewustzijn in de organisatie te werken en tegelijkertijd concrete acties te realiseren.

Twee routes

De expeditie kent twee routes: de adviesroute en de ontdekkingstocht. Beide routes worden parallel aan elkaar afgelegd.

Tijdens de adviesroute richten we ons op het adviseren van de organisatie waarbij we een QuickScan uitvoeren op het gebied van duurzaamheid.

Tijdens de ontdekkingstocht gaan medewerkers zelf aan de slag met duurzaamheidsvraagstukken. Van probleemstelling tot het ontwikkelen van oplossingen en het implementeren daarvan.

Wat gaan we doen?

 • Ondersteunen in het vergroten van kennis, het versterken van bewustzijn en het
  ondernemen van acties.
 • Bijdragen aan de eigen en externe doelstelling rondom duurzaamheid.
 • Via eigen gekozen projecten (al dan niet uit een cafetariamodel) strijden teams om de
  Expeditie Award door vooral verbeteringen te realiseren.
 • Het is geen strijd tégen elkaar, maar een bundeling van krachten, verschillende
  uitkomsten en inzichten voor een gezondere organisatie voor iedereen.
 • Na afloop kunnen Green Teams de goede praktijken overnemen voor brede adoptie in de organisatie.
 • Het draait in de Expeditie Duurzaamheid om de brede definitie van duurzaamheid (pijler 1-5 van de Green Deal 3.0). Per project monitoren we (waar mogelijk) de opbrengst.

Heb je interesse? laat het ons weten!

Wil je meer weten over onze expeditie en de mogelijkheden voor jou & jouw organisatie, neem dan even contact met ons op! We gaan graag met je in gesprek. Stuur een mail naar info@planetree.nl.

Maak kennis met onze actuele diensten & programma's:

Planetree
Nieuwsbrief

Mensgerichte zorg is belangrijker dan ooit. Laat je inspireren en ontvang maandelijks tips, mooie voorbeelden en meer over warme, liefdevolle en mensgerichte zorg.

Meld je vrijblijvend aan