Artikel: Escaperooms versnellen adoptie van de zorgtechnologie

Artikel: Escaperooms versnellen adoptie van de zorgtechnologie

Tijdens de Slimme Zorg Estafette 2024 maakten medewerkers van het Ministerie van VWS kennis met twee Escaperooms, Harm en Romy. René Luigies (Sr Business Development manager bij Games for Health) schreef hier een mooi artikel over dat verscheen in ICT&Health (uitgave 02/2024).

VWS speelt een belangrijke rol in de Slimme Zorg Estafette, namelijk: “Om een bijdrage te kunnen leveren aan ieders gezondheid en welzijn, moeten we blijven innoveren en de gezamenlijke opgaven in zorg en welzijn samen aanpakken. Slimme zorg is één van de manieren om dit te doen”.
En: “Het levert een directe bijdrage aan de juiste zorg op de juiste plek. Ook biedt slimme zorg kansen voor professionals om hun werk anders en prettiger in te richten. Zorginnovatie is niet meer weg te denken uit de gezondheidszorg van vandaag en de toekomst.” Exact waar de Interactieve Learningrooms een belangrijke bijdrage aan leveren: het versnellen van de adoptie van zorginnovaties.

Een greep uit de enthousiaste reacties van de meer dan 20 deelnemers, waaronder de waarnemend directeur-generaal Langdurige zorg, Jaap van Delden: “Heel mooi om met lijf & leden samen te leren.” En andere VWS medewerkers: “Wat een bijzondere ervaring! Bedankt voor de leuke sessie en de – toch wel verrassende – reflectie achteraf. Echt een aanrader!”, “Slimme Zorg. Leer door te ervaren”, “De Escaperooms hebben veel indruk gemaakt.”

Deze positieve reacties van VWS waren aanleiding voor René Luigies om twee actieve gebruikers van de Escaperoom Harm nader aan de tand te voelen in een persoonlijk gesprek: Paul Arnold van Actiefzorg en Nathalie Vogelzang van Attent Zorg & Behandeling.

Meer weten?

Wil je meer weten over hoe wij te werk gaan?
Neem dan gerust contact op.

Meer weten?

Wil je meer weten over hoe wij te werk gaan?
Neem dan gerust contact op.

Planetree
Nieuwsbrief

Mensgerichte zorg is belangrijker dan ooit. Laat je inspireren en ontvang maandelijks tips, mooie voorbeelden en meer over warme, liefdevolle en mensgerichte zorg.

Meld je vrijblijvend aan