Winnaars Planetree awards voor mensgerichte zorginitiatieven

Winnaars Planetree awards voor mensgerichte zorginitiatieven

Op 16 mei kon Planetree na twee jaar eindelijk weer een groot aantal zorgcollega’s fysiek ontvangen tijdens de Planetree Conferentie in Nieuwegein. Volgens traditie worden tijdens dit bruisende evenement ook de Plantree awards uitgereikt voor de meest mensgerichte initiatieven en personen in de zorg.

De awards, verdeeld over drie categorieën (project, innovatie en persoon) werden voor de 13e keer uitgereikt en zijn bedoeld als stimulans voor zorgorganisaties en erkenning van mensen en teams die mensgerichte zorg op een bijzondere manier in de praktijk brengen.

Planetree Innovatie award
In de categorie ‘Innovatie’ kwamen weer prachtige nieuwe initiatieven naar voren, allen ontwikkelt in samenspraak met cliënten. Een belangrijk punt volgens de vakjury, die de initiatieven naast het criterium partnerschap beoordeelde op kwaliteit, empathie en partnerschap. Ook de publieksjury was erg onder de indruk van de verschillende initiatieven. WVO Zorg werd uiteindelijk als winnaar gekozen. Met hun innovatie ‘STIP-Stepped Care’ brengt WVO Zorg in kaart waar een cliënt gelukkig van wordt. Hierbij wordt niet alleen gevraagd naar activiteiten, maar ook breed naar voorkeuren op het gebied van welzijn. De innovatieve manier van werken helpt de zorgmedewerkers om cliënten activiteiten en zorg aan te bieden die aansluiten bij de individuele voorkeuren. Het resultaat is indrukwekkend, zo zijn cliënten positiever, ervaren ze meer zingeving, is er veel minder onbegrepen gedrag en zijn er minder incidenten.

Planetree Project award
De award voor het beste project ging dit jaar naar het Belgisch psychiatrisch ziekenhuis Asster met hun project de Doelzoeker. Een prachtig initiatief voor patiënten die worden beperkt in hun kwaliteit van leven. Werken met de Doelzoeker helpt cliënten om hun wensen en doelen concreet te maken en zo hun leven een waardevolle invulling en meer kleur te geven.

Planetree Persoons award
De Planetree Persoons award wordt elk jaar uitgereikt aan iemand die verbonden is aan één van de zorgorganisaties die als deelnemer aan Planetree verbonden is. Ook bij deze award wordt gekeken naar criteria als partnerschap, empathie, en kwaliteit. Ronald van Nordennen, Specialist ouderengeneeskunde bij Groenhuysen, werd dit jaar gekroond tot winnaar.

Een externe jury koos voor Van Nordennen vanwege zijn vooruitstrevende werkwijze en holistische visie rondom de individuele cliënt. Hiermee helpt hij ook anderen naar een hoger niveau. Bij ingewikkelde casuïstiek, zoals probleemgedrag en ethiek rondom de laatste levensfase, geeft hij op een heldere manier uitleg aan collega’s. Hij is zorgvuldig, heeft een groot verantwoordelijkheidsgevoel en zoekt altijd de verbinding. Daarmee is zijn handelen geheel in lijn met de filosofie van Planetree en dat maakt het een terechte winnaar.

Mensgerichte Zorg Persoonsaward- alleen bestuur
Naast de Planetree Persoons award, reikt Plantree ook jaarlijks de Mensgerichte Zorg Persoons Award uit. Hiermee erkent Planetree mensen die zelf mensgericht zijn, maar ook de omstandigheden creëren voor anderen om dat te zijn. De Mensgerichte Zorg Persoons award werd dit jaar bij grote uitzondering uitgereikt aan een groep in plaats van een individu; alle verzorgenden en verpleegkundigen. De keuze behoeft geen argumentatie gezien de enorme daadkracht en waarde die deze beroepsgroep tijdens de Coronapandemie heeft laten zien. Wijkverpleegkundige en adviseur kracht van het netwerk bij Rivas Zorggroep Rianne van Herwijnen-Evenblij nam de award symbolisch namens alle verzorgenden en verpleegkundigen dankbaar in ontvangst.

Planetree
Mensen in kwetsbare situaties zoals ziekte of aandoening, ouderdom, handicap of verwarring verdienen veiligheid, liefde, vakmanschap en onze volle aandacht. Zorg zoals je het je dierbaren gunt. Stichting Planetree Nederland is een non-profit organisatie die dit mogelijk maakt. Alles wat we doen is erop gericht dat zorg als goede zorg ervaren wordt en met plezier gegeven. Planetree inspireert, adviseert en begeleidt zorgorganisaties om dit in strategie en praktijk te realiseren én blijvend te ontwikkelen.

Meer weten?

Wil je meer weten over hoe wij te werk gaan?
Neem dan gerust contact op.

Meer weten?

Wil je meer weten over hoe wij te werk gaan?
Neem dan gerust contact op.

Planetree
Nieuwsbrief

Mensgerichte zorg is belangrijker dan ooit. Laat je inspireren en ontvang maandelijks tips, mooie voorbeelden en meer over warme, liefdevolle en mensgerichte zorg.

Meld je vrijblijvend aan