Persbericht: Woonzorgcentrum De Pleinen van Vilente ontvangt Planetree Mensgerichte Zorg Certificering

Persbericht: Woonzorgcentrum De Pleinen van Vilente ontvangt Planetree Mensgerichte Zorg Certificering

Woonzorgcentrum de pleinen van vilente ontvangt Planetree mensgerichte zorg certificering

Woonzorgcentrum De Pleinen van Vilente heeft in december 2022 de bronzen Mensgerichte Zorg Certificering® van Planetree International ontvangen! ‘Vandaag hebben wij dit vol trots met elkaar gevierd. Mevrouw Brinks, bewoner en deelnemer aan de regiegroep, onthulde de speciale award in aanwezigheid van de andere bewoners, medewerkers, naasten en vrijwilligers. Dit bronzen certificaat erkent de prestaties en innovaties die wij leveren op het gebied van mensgerichte zorg, met elkaar en voor elkaar’, aldus Joeri van Kalleveen, manager innovatie en regiomanager Ede. ‘De Pleinen is nu net als Vilente Thuiszorg en locatie St. Barbara in Ede internationaal erkend voor mensgerichte zorg!’

Wat de Planetree certificering onderscheidt van andere kwaliteitskeurmerken in de gezondheidszorg is de focus op mensgerichte zorg. De certificering toont aan dat de organisatie op alle niveaus structureel en doelgericht werkt aan het continu verbeteren van mensgerichte zorg. De criteria die daarbij horen hebben betrekking op een mensgerichte zorgervaring, waaronder de kwaliteit van de interacties tussen bewoners, naasten en zorgverleners, de toegang tot informatie, naastenparticipatie en de fysieke omgeving van de zorg. Er wordt tijdens het certificeringstraject uitgebreid gesproken met bewoners en hun naasten over hun ervaringen in de praktijk. Daarnaast zijn ook de ervaringen van medewerkers een even belangrijk onderdeel van het onderzoek: voelen zij zich betrokken bij veranderingen, gewaardeerd en hoe wordt er voor hén gezorgd?

‘De prestatie van Vilente De Pleinen laat zien wat bereikt kan worden als een team van zeer toegewijde, uiterst innovatieve en zeer gedreven zorgverleners de moedige sprong waagt om prioriteiten te herdefiniëren en systemen te reorganiseren om patiënten op de eerste plaats te zetten’, aldus Susan Frampton, president van Planetree International, een non-profitorganisatie die al meer dan 40 jaar vooroploopt in de beweging om de gezondheidszorg te transformeren vanuit het perspectief van de cliënt.

Over Planetree International
Planetree International is een non-profitorganisatie die zich inzet om de manier waarop zorg verleend wordt te veranderen. Dit doet Planetree International in samenwerking met meer dan 700 zorgorganisaties verspreid over de hele wereld en in alle sectoren van de zorg. De Planetree-benadering is gebaseerd op gesprekken met meer dan 50.000 focusgroepdeelnemers bestaande uit patiënten, naasten en medewerkers, en op 40 jaar ervaring in het werken met zorgorganisaties. De nadruk ligt op de kwaliteit van menselijke interacties die plaatsvinden binnen zorgomgevingen, het belang van het verbinden van zorgverleners aan het doel en de betekenis van hun werk, en praktische strategieën om cliënten en naasten als echte partners bij de zorg te betrekken. Deze onderwerpen zijn samengevoegd in het Mensgerichte Zorg Certificeringsprogramma®, dat organisaties een gestructureerd proces biedt om initiatieven voor cultuurverandering vorm te geven die leiden tot verbeteringen in klinische en operationele resultaten. Op basis van deze ervaring heeft Planetree in 2017 samengewerkt met de National Academy of Medicine om een op wetenschappelijke onderbouwing gebaseerd model voor mensgerichte zorg te ontwikkelen.

Meer weten?

Wil je meer weten over hoe wij te werk gaan?
Neem dan gerust contact op.

Meer weten?

Wil je meer weten over hoe wij te werk gaan?
Neem dan gerust contact op.

Planetree
Nieuwsbrief

Mensgerichte zorg is belangrijker dan ooit. Laat je inspireren en ontvang maandelijks tips, mooie voorbeelden en meer over warme, liefdevolle en mensgerichte zorg.

Meld je vrijblijvend aan