Update Planetree Certificeringscriteria en ISQua certificering

Update Planetree Certificeringscriteria en ISQua certificering

De Planetree Certificeringscriteria zijn na vijf jaar gebruik aan revisie toe. Dit is tijdens de corona-tijd bewust uitgesteld, zodat organisaties die in certificeringstrajecten zaten, hier geen extra tijd aan hoefden te besteden. Inmiddels zijn wij dit traject gestart en delen we graag een update:

Het tijdschema ziet er als volg uit:

1. Er is een centrale internationale stuurgroep gevormd die de update vorm geeft. Daarnaast zijn op specifieke thema’s werkgroepen gevormd of worden gaandeweg gevormd.

2. Doel is om de update van de criteria in maart 2023 gereed te hebben. Zodat in de periode april – juli in de praktijk getest kan worden of de criteria uitvoerbaar zijn. Het doel is om in juli  2023 een nieuwe set gereed te hebben.

3. In de periode juli – oktober 2032 worden vertalingen en informatiematerialen enz. gemaakt.

4. De lancering van de nieuwe set is gepland tijdens de Internationale conferentie in oktober 2023.

5. De formele ingangsdatum van deze set zal zijn januari 2024.

6. Voor organisatie die voor oktober 2023 een traject gestart zijn zal een overgangsperiode gelden tot december 2024 waarbij de oude set van criteria gebuikt kan worden.  

Planetree en ISQua:
Parallel aan dit interne proces start ook een extern proces. Planetree laat haar nieuwe certificering criteria daarvoor beoordelen door de internationale certificeerder ISQua. Daarmee krijgen deze criteria internationale erkenning en worden zijn erkend in de inkoopvoorwaarden van bijvoorbeeld zorgverzekeraars en gemeenten. Ons doel is de beoordeling door ISQua zo te laten verlopen dat de nieuwe set van onze criteria meteen formele erkenning heeft in oktober 2023. Op die manier kunnen wij bij een positieve uitslag tijdens de lancering van onze criteria aangeven dat deze ISQua gecertificeerd zijn. 

Heb je hierover vragen? Neem gerust contact op met info@planetree.nl

Meer weten?

Wil je meer weten over hoe wij te werk gaan?
Neem dan gerust contact op.

Meer weten?

Wil je meer weten over hoe wij te werk gaan?
Neem dan gerust contact op.

Planetree
Nieuwsbrief

Mensgerichte zorg is belangrijker dan ooit. Laat je inspireren en ontvang maandelijks tips, mooie voorbeelden en meer over warme, liefdevolle en mensgerichte zorg.

Meld je vrijblijvend aan