Unieke onderscheiding voor GGzE bestuursvoorzitter Joep Verbugt

Unieke onderscheiding voor GGzE bestuursvoorzitter Joep Verbugt

Tijdens de Internationale Planetree Conferentie die afgelopen week werd gehouden in het Amerikaanse Anaheim, is Joep Verbugt (bestuursvoorzitter GGzE Eindhoven, bestuursvoorzitter van Planetree Nederland en bestuurslid van Planetree Int.) onderscheiden met de Lifetime Achievement Award. Joep Verbugt ontving de prestigieuze award uit handen van Planetree Int. president Susan Frampton.

Susan Frampton prees Joep Verbugt voor zijn uitzonderlijke betrokkenheid bij Planetree en de moed en visie die hij toonde door in 2009 als eerste Nederlandse GGZ-zorgorganisatie Planetree te integreren in de strategie van GGzE in Eindhoven. Hij durfde kritisch te kijken naar de verbeterpunten binnen zijn eigen organisatie en vanuit zijn eigen overtuiging mensgerichte zorg als kern van alles te omarmen. Hierbij gebruikte hij zijn mantra als verificatie: ‘Zou ik de zorg voor mijn eigen familie in handen leggen van onze organisatie?’.

Het vooropstellen van mensgerichte zorg bleef niet onopgemerkt. In 2014 ontving GGzE als eerste organisatie binnen de geestelijke gezondheidszorg in Europa de Planetree certificering voor excellente mensgerichte zorg. In 2018 ontving GGzE ook het gouden certificaat als bewijs voor het doorvoeren van mensgerichte zorg in alle facetten. In 2021 werd de derde certificering afgerond.

Collega’s van Joep Verbugt omschrijven hem als een zeer gepassioneerde en inspirerende leider met een gezonde dosis humor, die de cliënt en hun naasten altijd vooropstelt.

Esther Pols – waarnemend bestuurssecretaris GGzE zegt hierover; “Joep heeft ons de waarde van Planetree laten zien als kwalitatieve bouwsteen, maar ook als motivatie om mensgerichte zorg elke dag weer voorop te stellen. Het is de basis geworden van onze meerjarenplanning, ons beleid, de recent gerealiseerde kwaliteitsaanpak en onze manier van contact leggen.”

Zijn werk binnen zowel het bestuur van Planetree Nederland als binnen het bestuur van Planetree Int. is een voorbeeld van de verschillende manieren waarop Joep Verbugt eigenaarschap en leiderschap laat zien in het verbeteren van mensgerichte zorg. Niet alleen in zijn eigen organisatie, maar ook op het internationale toneel.

Marita Bossers – directeur Planetree Nederland: “Joep zet zich daarnaast ook in voor het destigmatiseren van de GGZ-zorg. Zorg voor mentaal welbevinden moet in zijn ogen net zo normaal en bespreekbaar worden als de somatische zorg.”

Planetree

Mensen in kwetsbare situaties, zoals door ziekte of een aandoening, ouderdom, handicap of verwarring, verdienen veiligheid, liefde, vakmanschap en onze volle aandacht. Zorg zoals je het je dierbaren gunt. Stichting Planetree Nederland is een non-profit organisatie die dit mogelijk maakt. Alles is erop gericht dat zorg als goede zorg ervaren wordt door de cliënt en zijn naasten. Planetree inspireert, adviseert en begeleidt zorgorganisaties om dit in strategie en praktijk te realiseren én blijvend te ontwikkelen. Zo wordt zorg beter en werk leuker.

Meer weten?

Wil je meer weten over hoe wij te werk gaan?
Neem dan gerust contact op.

Meer weten?

Wil je meer weten over hoe wij te werk gaan?
Neem dan gerust contact op.

Planetree
Nieuwsbrief

Mensgerichte zorg is belangrijker dan ooit. Laat je inspireren en ontvang maandelijks tips, mooie voorbeelden en meer over warme, liefdevolle en mensgerichte zorg.

Meld je vrijblijvend aan