Uitgekookt: de maaltijdservice met zorg voor ouderen en hulpbehoevenden van nu en morgen

Uitgekookt: de maaltijdservice met zorg voor ouderen en hulpbehoevenden van nu en morgen

In een wereld die steeds drukker en hectischer wordt, is het niet verwonderlijk dat mensen op zoek zijn naar handige oplossingen voor hun dagelijkse bezigheden.
Eén van die bezigheden is het bereiden van maaltijden. Voor ouderen kan dit een uitdaging zijn vanwege fysieke beperkingen of andere zorgbehoeften. Gelukkig is er een organisatie die hierop inspeelt en uitkomst biedt: Uitgekookt maaltijdservice.

Uitgekookt begrijpt dat elke persoon unieke behoeften heeft als het gaat om maaltijden. Wat voor de één lekker en voedzaam is, hoeft voor de ander niet zo te zijn. Daarom heeft Uitgekookt zich toegelegd op het leveren van op maat gemaakte diensten die voldoen aan de individuele behoeften en voorkeuren van hun klanten.

Uitgekookt maaltijdservice was één van de partners op de Mensgerichte Zorg Conferentie 2023. Alle deelnemers die op de conferentie aanwezig waren kregen de mogelijkheid om twee maaltijden mee naar huis te nemen en uit te proberen. De reacties zijn tot dusver zeer positief! Het grote thema van de conferentie was ‘’Stel je voor…’’ – Een blik op de toekomst van de zorg. Een voorbeeld dat aansluit op dit thema is het concept van Uitgekookt waarbij zij inrichting geven aan het volledig pakket thuis, kortweg ook wel VPT. Iets wat juist nu, in een tijd waarbij steeds meer ouderen langer thuis wonen, heel waardevol is.

Een aantal kenmerken staan hierbij centraal:

• Persoonlijke levering tot aan de koelkast
• Vaste bezorgers
• Routes door heel Nederland
• Grote variatie in gezonde maaltijden

Met deze kenmerken zorgt Uitgekookt dat zij voorop lopen in de levering van maaltijden naar de zorg van de toekomst. Uitgekookt is erop gericht de zorg te ontzorgen wat betreft het volledige voedingssegment. Zo wordt er een breed scala aan dieetopties, waaronder zoutarm, suikerarm, glutenvrij en lactosevrij, aangeboden. Dit is van groot belang voor ouderen en zorgbehoevenden, die vaak te maken hebben met specifieke dieetbeperkingen als gevolg van gezondheidsproblemen zoals diabetes, hoge bloeddruk of coeliakie. Door maaltijden aan te bieden die zijn afgestemd op deze dieetwensen, kunnen ouderen genieten van smakelijke en voedzame maaltijden zonder concessies te doen aan hun gezondheid.

Naast dieetwensen houdt Uitgekookt ook rekening met de individuele voorkeuren van ouderen. Zo is er een gevarieerd menu met een breed scala aan gerechten, van traditionele Nederlandse maaltijden tot internationale gerechten. Dit stelt ouderen in staat om te genieten van hun favoriete gerechten en tegelijkertijd nieuwe smaken te ontdekken.

Naast het leveren van op maat gemaakte maaltijden, heeft Uitgekookt ook aandacht voor zorg en welzijn van ouderen. Ze begrijpen dat maaltijden niet alleen een kwestie zijn van voeding, maar ook van sociale interactie en gemak. Daarom is er niet alleen bezorging aan huis, maar ook persoonlijk contact met klanten. De vriendelijke bezorgers leveren niet alleen de maaltijden, maar maken ook een praatje, brengen de maaltijden tot aan de koelkast en bieden snelle praktische hulp. Voor veel ouderen is dit persoonlijke contact van onschatbare waarde, omdat het hen het gevoel geeft dat er iemand om hen geeft en naar hen luistert. Het bedrijf streeft ernaar om altijd dezelfde bezorger de maaltijden te laten bezorgen, waardoor er een vertrouwensband kan ontstaan tussen de bezorger en de klant. Dit zorgt voor een persoonlijke en betrokken benadering die ouderen en hulpbehoevenden echt waarderen.

Een ander groot voordeel zijn de flexibele leveringsopties. Klanten hebben vaak te maken met verschillende afspraken en verplichtingen, zoals doktersbezoeken of fysiotherapie. Daarom biedt Uitgekookt maaltijdservice de mogelijkheid om de bezorgdagen en -tijden aan te passen aan de individuele behoeften van hun klanten. Dit zorgt voor extra gemak en flexibiliteit, waardoor klanten hun maaltijden kunnen ontvangen op een tijdstip dat voor hen het beste uitkomt. Door het leveren van op maat gemaakte diensten dragen ze bij aan het welzijn en de levenskwaliteit van ouderen, en dat is iets om te koesteren.

In een interview benadrukt Johan van Marle, oprichter van Uitgekookt maaltijdservice, dat de missie van het bedrijf is om Nederland gezonder te laten eten. Hij wijst erop dat veel partijen zich richten op het sneller en goedkoper maken van maaltijden, maar dat dit voorbijgaat aan het oorspronkelijke doel van voeding. Uitgekookt maaltijdservice daarentegen volgt de seizoenen en voegt alleen ingrediënten toe die daarbij passen, zonder gebruik te maken van trucjes om producten langer houdbaar te maken of sneller te bereiden.

Volgens Van Marle is het belangrijk om terug te gaan naar de basis en te kiezen voor kwaliteit en authenticiteit. Door de seizoenen te volgen, kunnen de maaltijden van Uitgekookt maaltijdservice profiteren van verse en smaakvolle ingrediënten die op dat moment op hun best zijn. Dit zorgt niet alleen voor een betere smaak, maar ook voor een hogere voedingswaarde. Het streven om maaltijden aan te bieden die dicht bij huisgemaakte gerechten liggen, waarbij de nadruk ligt op versheid, smaak en voedzaamheid, sluit aan bij de wens van veel ouderen en zorgorganisaties om gezonder te eten en bewuste keuzes te maken met betrekking tot voeding.

Door vast te houden aan deze principes, draagt Uitgekookt maaltijdservice bij aan het bevorderen van een gezonde eetcultuur in Nederland. Het bedrijf laat zien dat het mogelijk is om maaltijden te bereiden die zowel lekker als gezond zijn, zonder compromissen te sluiten op het gebied van kwaliteit en authenticiteit.

Meer weten over Uitgekookt? Bezoek hier de website.  

De maaltijden worden dagelijks vers bereid, op de foto zie je eigenaar Johan van Marle, chef-kok Rudolph van Veen en Chef concept en ontwikkeling Fernando Postma.

Meer weten?

Wil je meer weten over hoe wij te werk gaan?
Neem dan gerust contact op.

Meer weten?

Wil je meer weten over hoe wij te werk gaan?
Neem dan gerust contact op.

Planetree
Nieuwsbrief

Mensgerichte zorg is belangrijker dan ooit. Laat je inspireren en ontvang maandelijks tips, mooie voorbeelden en meer over warme, liefdevolle en mensgerichte zorg.

Meld je vrijblijvend aan