Trotse winnaars Planetree awards voor mensgerichte zorginitiatieven

Trotse winnaars Planetree awards voor mensgerichte zorginitiatieven

Planetree kijkt terug op een geslaagde Mensgerichte Zorg Conferentie. Het was de eerste keer dat de conferentie plaatsvond in het Utrechtse Beatrix Theater. Het thema van de dag ‘Stel je voor…’ – Een blik op de toekomst van de zorg, kreeg een passende invulling met verschillende inspirerende keynote sprekers, activerende deelsessies en vele ontmoetingen tussen zorgcollega’s. Ook dit jaar werden de awards uitgereikt voor de meest Mensgerichte Zorg initiatieven.

De awards, verdeeld over twee categorieën (innovatie en persoon) werden voor de 15e keer uitgereikt en zijn bedoeld als stimulans voor zorgorganisaties en erkenning van mensen en teams die mensgerichte zorg op een bijzondere manier in de praktijk brengen.

Planetree Innovatie award

In de plenaire zaal van het Beatrix Theater ontving Sevagram de Planetree Innovatie Award voor het Innovatielab. Met het Innovatielab creëert Sevagram een omgeving die het creatieve potentieel van teams en medewerkers kan aanspreekt. Het Innovatielab bestaat uit verschillende (mock-up) ruimtes, zoals een bewonerskamer, een zorgpost en een virtual reality- kamer en stimuleert niet alleen innovatie en creativiteit, maar ook toevallige ontmoetingen en co-creatie bij medewerkers. De ruimtes zijn voorzien van de juiste middelen om creatieve en innovatie workshops en bijeenkomsten te faciliteren. Ze worden onder andere gebruikt om prototypes te testen voordat ze naar de zorglocaties gaan en daadwerkelijk worden gebruikt door medewerkers en cliënten. De jury roemt het initiatief onder andere vanwege de originele benadering om innovatie te stimuleren door de werkomgeving aan te passen.

Een extra bijzondere dag werd het voor Linda van der Leest, programmamanager Planetree bij Sevagram. Zij ontving uit handen van Susan Frampton (directeur Planetree International) het certificaat dat hoort bij het exclusieve Planetree Fellowship. Een erkenning voor individuen die persoonsgerichte zorgprincipes begrijpen door te blijven leren, opgedane kennis toe te passen in de praktijk en kennis binnen en buiten de organisatie te delen. Van der Leest is hiermee de eerste Planetree Fellow in Europa.

Planetree Persoons award

De Planetree Persoons award wordt elk jaar uitgereikt aan iemand die verbonden is aan één van de zorgorganisaties uit het Planetree Netwerk. Bij deze award wordt gekeken naar criteria als partnerschap, empathie, en kwaliteit. Dit jaar werd Melvin Mook gekozen als winnaar. De bewegingsagoog wordt door zijn collega’s omschreven als een zeer prettige en enthousiaste collega. Hij laat zien oog te hebben voor de mens achter de client bij alles wat hij doet. Een rondje op de duofiets is niet zomaar een stukje fietsen met Melvin. Als de cliënt dat wil gaat er een speaker mee op de fiets en kan de cliënt naar zijn favoriete muziek luisteren tijdens het fietstochtje. Ook heeft hij met een bewoner die iedere dag boos was, een tijd lang gebokst. Melvin biedt activiteiten die passen bij de hobby’s en het leven van de cliënt.

Meer weten?

Wil je meer weten over hoe wij te werk gaan?
Neem dan gerust contact op.

Meer weten?

Wil je meer weten over hoe wij te werk gaan?
Neem dan gerust contact op.

Planetree
Nieuwsbrief

Mensgerichte zorg is belangrijker dan ooit. Laat je inspireren en ontvang maandelijks tips, mooie voorbeelden en meer over warme, liefdevolle en mensgerichte zorg.

Meld je vrijblijvend aan