Sander de Hosson winnaar Mensgerichte Zorg Persoons Award

Sander de Hosson winnaar Mensgerichte Zorg Persoons Award

Op 11 mei ontving Planetree weer een groot aantal zorgcollega’s op de Mensgerichte Zorg Conferentie. Dit jaar vond de conferentie voor plaats in het Beatrix Theater in Utrecht. Naast een inspirerend programma werden traditiegetrouw ook een aantal awards uitgereikt. Sander de Hosson, longarts in het Wilhelmina Ziekenhuis in Assen, ontving de Mensgerichte Persoons Award 2023 vanwege zijn uitzonderlijke inzet op het gebied van mensgerichte zorg.

Door middel van de Mensgerichte Persoons Award erkent Planetree mensen die mensgerichtheid vooropstellen in hun werk, maar ook de omstandigheden creëren voor anderen om dat te zijn en uit te dragen, zodat de mensgerichte zorg blijft groeien in belang en uitvoering. “Sander heeft met al zijn initiatieven laten zien hoe de zorg beter kan worden gemaakt. Niet alleen door er over te praten maar ook door hele concrete acties om het systeem aan te passen, bijvoorbeeld door onderwijs op dit gebied beter te maken. Een sterk voorbeeld van leiderschap dat we graag erkennen.” aldus de directeur van Planetree Marita Bossers.

Met zijn boeken en columns over palliatieve zorg en Advance Care Planning inspireert Sander de Hosson niet alleen vele zorgcollega’s, hij maakt zich ook sterk voor goede opleidingen. Daarnaast zet de longarts zich nadrukkelijk in voor Advance Care Planning. Een proactieve zorgplanning waarbij mensen persoonlijke doelen en voorkeuren voor toekomstige (medische) zorg en welzijn bepalen, vastleggen en bespreken met naasten en zorgverleners zodat iedereen hier in de toekomst rekening mee kan houden.

De Hosson ziet de award als een aanmoediging om door te gaan; ‘ik strijd voor het belang van goede palliatieve zorg, deze award zie ik als een prachtige aanmoediging om hiermee door te gaan. Het is uiterst belangrijk om de kwaliteit van leven voor mensen die niet meer beter worden zo goed mogelijk te houden’. Sander de Hosson is sinds 2012 longarts in het Wilhelmina Ziekenhuis, met als specialisaties longkanker en palliatieve zorg. In 2022 stond hij ook al op het podium tijdens de Mensgerichte Zorg Conferentie, destijds maakte hij diepe indruk als keynote spreker. Onlangs verscheen zijn nieuwe boek ‘Leven toevoegen aan de dagen’, waarin hij aan de hand van ontroerende patiënt verhalen vertelt over de het proces van een slecht-nieuwsgesprek tot aan de laatste adem.

Meer weten?

Wil je meer weten over hoe wij te werk gaan?
Neem dan gerust contact op.

Meer weten?

Wil je meer weten over hoe wij te werk gaan?
Neem dan gerust contact op.

Planetree
Nieuwsbrief

Mensgerichte zorg is belangrijker dan ooit. Laat je inspireren en ontvang maandelijks tips, mooie voorbeelden en meer over warme, liefdevolle en mensgerichte zorg.

Meld je vrijblijvend aan