Qruxx: ‘Design Thinking vereist gedurfd leiderschap’

Qruxx: ‘Design Thinking vereist gedurfd leiderschap’

Artikel in Qruxx 12 december 2019, lees hier online:

Om met design thinking daadwerkelijk tot oplossingen te komen voor complexe vraagstukken in de zorg én deze succesvol te implementeren, is gedurfd leiderschap essentieel. “Bedenk niet van te voren wat er uit moet komen, durf risico’s te nemen en motiveer je team”, aldus Marlies van Dijk, design thinker en oprichter van het Design Lab van het Canadese Alberta Health Services.

AHS verzorgt op 400 locaties alle zorg in de provincie, ziekenhuizen, ouderenzorg-instellingen, gehandicaptenzorg, geestelijke gezondheidszorg en sociale hulpverlening. In 2016 richtte Van Dijk daar het Design Lab op. Dat helpt met design thinking uiteenlopende teams in de zorg moeilijke vraagstukken op te lossen.

Ook in Nederland wil ze deze methode meer bekendheid geven. Samen met Roos Trooster, senior adviseur en trainer bij Planetree Nederland,  organiseerde Van Dijk daarom afgelopen maand een workshop design thinking voor een uiteenlopende groep professionals uit de Nederlandse zorg.

Lees hier het artikel in Qruxx online verder…

 

Meer weten?

Wil je meer weten over hoe wij te werk gaan?
Neem dan gerust contact op.

Meer weten?

Wil je meer weten over hoe wij te werk gaan?
Neem dan gerust contact op.

Planetree
Nieuwsbrief

Mensgerichte zorg is belangrijker dan ooit. Laat je inspireren en ontvang maandelijks tips, mooie voorbeelden en meer over warme, liefdevolle en mensgerichte zorg.

Meld je vrijblijvend aan