Planetree stelt Cathy van Beek aan als nieuwe bestuursvoorzitter

Planetree stelt Cathy van Beek aan als nieuwe bestuursvoorzitter

Het bestuur van Planetree is zeer verheugd met de benoeming van Cathy van Beek als nieuwe bestuursvoorzitter. Hiermee volgt zij Joep Verbugt op, die deze rol vanaf 2012 heeft ingevuld. Per 15 oktober 2022 start Van Beek als Bestuursvoorzitter van de stichting.

Van Beek wordt met recht een duizendpoot in de zorg genoemd. Met haar ruime ervaring binnen zowel de ziekenhuiswereld, ouderenzorg als de GGZ en vooruitstrevende blik op thema’s als duurzaamheid en innovatie heeft zij het ideale profiel om Planetree de komende jaren richting te geven en te ondersteunen bij de snel veranderende en complexe zorgwereld.

Planetree Directeur Marita Bossers-Nabben zegt hierover; ‘Met Cathy hebben we na Joep Verbugt wederom een zwaargewicht die ons, en daarmee zorgorganisaties kan ondersteunen bij het verder ontwikkelen van nieuwe manieren van denken en werken binnen de zorg, passend bij de huidige tijdsgeest. Ik kijk er dan ook erg naar uit om met haar te gaan samenwerken’.

De nadrukkelijke betrokkenheid van Cathy van Beek bij duurzaamheid in de zorg gaat verder dan enkel de reductie van de uitstoot van Co2. Het gaat ook over aspecten die van invloed zijn op gezond blijven, zoals de omgeving en het vergroten van de zelfredzaamheid. Maar bijvoorbeeld ook goed werkgeverschap en gelijke kansen in werk en zorg. Focus en gerichte acties op o.a. deze aspecten helpt ziekten te voorkomen, vervuiling te beperken en personeelsuitval te verlagen. Maar bovenal helpt dit de aarde voor ons allemaal leefbaar en gezond te houden.

‘De huidige en aanstaande uitdagingen binnen de zorg, maken de rol van Planetree misschien wel relevanter dan ooit. Ik zie in de visie van Planetree enorm veel mogelijkheden om de zorg te verbeteren. Zowel op het gebied van passende zorg en duurzaamheid, maar zeker ook daarbuiten zoals een ‘healing environment’’ zegt van Beek.

Mensen in kwetsbare situaties zoals ziekte of beperking verdienen veiligheid, liefde, vakmanschap en onze volle aandacht. Zorg zoals je die je dierbaren gunt. Stichting Planetree Nederland is een non-profit organisatie die dit mogelijk maakt. Alles wat we doen is erop gericht dat zorg als goede zorg ervaren wordt en met plezier gegeven. Planetree inspireert, adviseert en begeleidt zorgorganisaties om dit in strategie en praktijk te realiseren én blijvend te ontwikkelen.

Meer weten?

Wil je meer weten over hoe wij te werk gaan?
Neem dan gerust contact op.

Meer weten?

Wil je meer weten over hoe wij te werk gaan?
Neem dan gerust contact op.

Planetree
Nieuwsbrief

Mensgerichte zorg is belangrijker dan ooit. Laat je inspireren en ontvang maandelijks tips, mooie voorbeelden en meer over warme, liefdevolle en mensgerichte zorg.

Meld je vrijblijvend aan