Zorgvisie: Met 5 versnellers mensgerichte zorg waarmaken

Zorgvisie: Met 5 versnellers mensgerichte zorg waarmaken

Artikel in Zorgvisie 29 augustus 2019 lees hier online

‘Met 5 versnellers mensgerichte zorg waarmaken’

Hoe ondersteun je om mensgerichte zorg in alle lagen van de organisatie te realiseren en echt merkbaar te maken? Aan de hand van vijf versnellers ondersteunt Planetree zorgorganisaties bij het realiseren en borgen van mensgericht werken.

‘Zorg zou zo veel mogelijk moeten voelen als een combinatie van thuis, een hotel en een ziekenhuis. En daarnaast moet een zorgverlener het gesprek aangaan met cliënt en naasten, zodat je weet wat voor hén van waarde is. Dat betekent ook het gesprek voeren over moeilijke dingen, waarbij het gaat over kwaliteit van leven versus einde van het leven’, stelt Marita Bossers, directeur van Planetree. Deze organisatie zet zich in voor mensgerichte zorg en werkt daarvoor onder andere met een wetenschappelijk gefundeerde aanpak voor de cultuurverandering die dit vereist en een certificeringsprogramma dat onlangs is vernieuwd.

Lees het hele artikel hier verder in Zorgvisie..

Meer weten?

Wil je meer weten over hoe wij te werk gaan?
Neem dan gerust contact op.

Meer weten?

Wil je meer weten over hoe wij te werk gaan?
Neem dan gerust contact op.

Planetree
Nieuwsbrief

Mensgerichte zorg is belangrijker dan ooit. Laat je inspireren en ontvang maandelijks tips, mooie voorbeelden en meer over warme, liefdevolle en mensgerichte zorg.

Meld je vrijblijvend aan