Marita’s blog: Waardering uit het hart!

Marita’s blog: Waardering uit het hart!

Waardering uit het hart

Waardering uit het hart 

Zeker, waardering is een essentieel onderdeel van elke samenleving, zowel in persoonlijke relaties als op professioneel vlak. Het tonen van oprechte waardering voor mensen om je heen is niet alleen een teken van erkenning, maar het vormt ook de kern van een gezonde en productieve relatie. 

Het erkennen van goede prestaties is vanzelfsprekend belangrijk, maar het gaat verder dan alleen het uitspreken van lof. Oprechte waardering houdt in dat je de tijd neemt om de specifieke inspanningen en bijdragen te benoemen die hebben bijgedragen aan het behalen van succes. Het gaat om het begrijpen van de waarde die iemand heeft toegevoegd en het laten zien van dankbaarheid voor die inzet. Op die manier versterken we het leereffect ervan.   

Naast waarderen is het even belangrijk om open te staan voor het eerlijke gesprek wanneer de prestaties niet goed zijn. Door op een respectvolle manier feedback te geven, help je anderen te groeien en te ontwikkelen. Dit laat zien dat waardering niet alleen een eenrichtingsverkeer is van lof, maar ook een bereidheid om samen te werken aan verbetering. 

Het gevaar van het routinematig uitspreken van waardering, zonder de te waarderen prestaties, is dat het kan leiden tot een ‘devaluatie’ van de betekenis ervan. Het waarderen verliest dan zijn impact en kan leiden tot onverschilligheid of zelfs cynisme.   

Het tonen van waardering voor zowel voor successen als voor leermomenten, versterkt niet alleen de banden tussen mensen, maar het draagt ook bij aan een cultuur van groei, ontwikkeling en respect binnen de groep. 

Kortom, het waarderen van mensen om je heen is niet slechts een sociale formaliteit; het is een krachtig middel om betrokkenheid, groei en positieve relaties te bevorderen.  

Waarderen doe je uiteraard op elk moment door het jaar heen. Maar traditiegetrouw is deze tijd rondom het afsluiten van het jaar ook wel erg geschikt om je waardering te benoemen.  

Ik wens je veel waarderingen vanuit je hart toe en warme feestdagen en mooi en gezond 2024!

Marita

Waardering uit  het hart

Meer weten?

Wil je meer weten over hoe wij te werk gaan?
Neem dan gerust contact op.

Meer weten?

Wil je meer weten over hoe wij te werk gaan?
Neem dan gerust contact op.

Planetree
Nieuwsbrief

Mensgerichte zorg is belangrijker dan ooit. Laat je inspireren en ontvang maandelijks tips, mooie voorbeelden en meer over warme, liefdevolle en mensgerichte zorg.

Meld je vrijblijvend aan