Marita’s blog: ”First, Do No Harm”

Marita’s blog: ”First, Do No Harm”

”First, Do No Harm”

Wat ik ontzettend gaaf vind is dat we met onze nieuwe voorzitter, Cathy van Beek, kennis op het gebied van duurzaamheid aan ons weten te verbinden. Die kennis hebben we bikkelhard nodig. Corona heeft ons laten zien dat wanneer we niet goed voor onze aarde zorgen, de gezondheid van al het leven onder druk staat. Vanuit onze mensgerichte visie kunnen en willen we dus niet om duurzaamheid heen. Wij gaan inspireren, bewuster maken en ondersteunen op tal van gebieden en gaandeweg nog veel leren.
Velen van ons zijn privé al bewust met duurzaamheid bezig en steeds meer vinden we dat dit op onze werkplek ook een gewoonte moet zijn.

Planetree groeit door duurzaamheid toe te voegen. Neem bijvoorbeeld gezond eten drinken en bewegen, component 4 voor de kenners. Wanneer we niet alleen werken aan gezond en prettig eten, maar ook bijdragen aan het terugdringen van verspillingen door veel minder eten weg te gooien, zetten we stappen. Daarnaast kunnen we ook keuzes maken in de verhouding vlees versus groente in de menu’s.

Duurzaamheid kent ook sociale aspecten zoals goed werkgeverschap of gelijke kansen creëren voor mensen door soms juist ongelijke behandelingen te bieden. Maar ook duurzaamheidsthema’s waar we organisaties al bij ondersteunen, zoals toegang tot zorg en zorg voorkomen. Niet te vergeten de helende omgeving, die ook duurzaam kan zijn door circulair te bouwen.
Al deze perspectieven kun je verwachten binnen de vertrouwde Planetree visie op zorg.

Met 1,4 mln. mensen die in de zorg werken kunnen we mega veel verschil maken. We moeten ook wel want de zorg is een enorm vervuilende sector. Kijk maar eens naar deze video ter inspiratie: https://www.youtube.com/watch?v=ajneXFJ1k2I .

Ons logo, de plataan, hebben we te danken aan Hippocrates die onder zijn plataan op het eiland Kos de dialoog zocht met zijn studenten. Hij was ervan overtuigd dat door deze dialoog ook hij wijzer zou worden. Deze metafoor inspireerde ons. In de zorg leggen we ook de eed van Hippocrates af waarin we beloven: First, Do No Harm. Onze aarde heeft deze belofte harder nodig dan ooit. Uiteraard gevolgd door acties.

Doe je mee?

Meer weten?

Wil je meer weten over hoe wij te werk gaan?
Neem dan gerust contact op.

Meer weten?

Wil je meer weten over hoe wij te werk gaan?
Neem dan gerust contact op.

Planetree
Nieuwsbrief

Mensgerichte zorg is belangrijker dan ooit. Laat je inspireren en ontvang maandelijks tips, mooie voorbeelden en meer over warme, liefdevolle en mensgerichte zorg.

Meld je vrijblijvend aan