Machteld Huber ontvangt Mensgerichte Zorg Persoons-Award van Planetree

Machteld Huber ontvangt Mensgerichte Zorg Persoons-Award van Planetree

Machteld Huber ontvangt Mensgerichte Zorg Persoons-Award van Planetree

Tijdens de virtuele Planetree Conferentie op 14 juni 2021 ontving Machteld Huber oprichter van Institute for Positive Health de Mensgerichte Zorg Persoons-Award van Planetree.

Met deze Award wil Planetree mensen erkennen die niet alleen zelf mensgericht zijn, maar ook dusdanige omstandigheden creëren voor anderen, dat mensgerichte zorg groeit in belang en uitvoer. Voorzitter Joep Verbugt overhandigde de Mensgerichte Persoons Award aan Machteld als blijk van grote waardering voor haar belangrijke bijdrage aan de Nederlandse gezondheidszorg , maar ook daarbuiten. Machteld Huber is de grondlegger van het gedachtegoed Positieve Gezondheid. Deze visie kijkt vooral naar de mogelijkheden van kwetsbare mensen en hun behoeften en niet alleen naar ziekte of beperkingen.

Door samenwerking met beleidsmakers, financiers en zorgverleners is Machteld er de afgelopen jaren er in geslaagd de focus op de medische kant van de gezondheid te keren. En meer te kijken naar alles dat kwetsbare mensen wel nog (aan) kunnen. Dit is pionieren, want antwoorden vind je alleen wanneer je vertrouwde en traditionele visies aan de kant durft te zetten en opnieuw met verwondering durft te kijken naar het echte probleem. En hoe dat (deels) opgelost kan worden.

Conferentie
Voor het eerst in haar 15-jarig bestaan hield Planetree vandaag een virtuele Conferentie met als titel ‘Grenzen Doorbroken’. Tijdens een interactief middagprogramma stond mensgerichte zorg tijdens een pandemie bekeken vanuit verschillende invalshoeken centraal. Met sprekers als Maarten van der Weijden en Annemarie Steen en tijdens verschillende tafelgesprekken in de stijl van DZDD – De Zorg Draait Door – werd teruggeblikt, maar vooral naar de toekomst van mensgerichte zorg gekeken.

 

Meer weten?

Wil je meer weten over hoe wij te werk gaan?
Neem dan gerust contact op.

Meer weten?

Wil je meer weten over hoe wij te werk gaan?
Neem dan gerust contact op.

Planetree
Nieuwsbrief

Mensgerichte zorg is belangrijker dan ooit. Laat je inspireren en ontvang maandelijks tips, mooie voorbeelden en meer over warme, liefdevolle en mensgerichte zorg.

Meld je vrijblijvend aan