Internationale erkenning voor Rivas Zorggroep

Internationale erkenning voor Rivas Zorggroep

Rivas-Zorggroep

Internationale erkenning voor Rivas Zorggroep

Den Haag, 03 december 2020 –De onafhankelijke Person-Centered Certification Committee van Planetree heeft aan alle woonzorgcentra én aan de wijkverpleging van Rivas Zorggroep een gouden Mensgerichte Zorg Certificering toegekend. Deze erkenning door Planetree laat zien dat Rivas uitstekende zorg biedt, die als goed ervaren wordt én met plezier wordt gegeven. De zorgorganisatie heeft aangetoond dat zij op alle niveaus structureel, doelgericht en in partnerschap werkt aan het continu verbeteren van mensgerichte zorg.

Planetree visie
Planetree is een non-profit organisatie die zorgorganisaties stimuleert om excellente zorg te bieden, door de cliënt/bewoner/patiënt en diens naasten in partnerschap met de medewerkers centraal te stellen en hen de regie te geven. Zorg zoals je die je dierbaren gunt. Daarbij hecht Planetree belang aan de omgeving: mensen voelen zich beter op een aangename, lichte plek, waar ruimte is voor sociale contacten. Planetree staat verder voor gezonde organisaties, waar deskundige medewerkers verantwoordelijkheid nemen voor hun werkplek. Het Planetree-netwerk bestaat uit zo’n 1.000 zorgorganisaties in 28 landen, waaronder Rivas, die deze visie in strategie en praktijk toepassen en zich duurzaam blijven ontwikkelen.

Planetree certificering bij Rivas
Het programma tot certificering is wetenschappelijk onderbouwd en steunt op ‘versnellers’ en criteria die ontwikkeld zijn om de organisatie te laten groeien in mensgerichte zorg en de prestaties continu te evalueren en te optimaliseren. Om de Mensgerichte Zorg Certificering te verdienen moesten de locaties van Rivas Zorggroep niet alleen aantonen dat aan de criteria wordt voldaan, maar werden de ervaringen over de dagelijkse praktijk uitgebreid bevraagd in vele focusgroepen met onder meer cliënten, naasten, medewerkers en vrijwilligers.

Fantastisch resultaat voor Rivas
Ook bij Rivas heeft Covid-19 een grote invloed op de organisatie, haar medewerkers en cliënten. Cliënten en naasten hebben zich uitermate positief geuit over de inzet en creativiteit van medewerkers, om in deze lastige tijd zorg met aandacht te geven. Auditor Wyneke Oostenveld: “Rivas heeft hiermee echt een fantastisch resultaat behaald. Op alle 17 locaties voor wonen en zorg en in de wijkverpleging hebben we talloze verhalen gehoord over hoe cliënten en naasten de zorg als excellent én liefdevol ervaren. Mensen voelen zich gezien en gehoord en betrokken bij hun eigen zorg. We zien in Rivas een leergierige organisatie.”

Meer weten?

Wil je meer weten over hoe wij te werk gaan?
Neem dan gerust contact op.

Meer weten?

Wil je meer weten over hoe wij te werk gaan?
Neem dan gerust contact op.

Planetree
Nieuwsbrief

Mensgerichte zorg is belangrijker dan ooit. Laat je inspireren en ontvang maandelijks tips, mooie voorbeelden en meer over warme, liefdevolle en mensgerichte zorg.

Meld je vrijblijvend aan