Inclusieve co-creatie is gelijkwaardigheid

Inclusieve co-creatie is gelijkwaardigheid

Er is steeds meer aandacht voor samenwerken met de mensen om wie het gaat bij het maken van beleid, het doen van onderzoek of het ontwikkelen van producten en diensten. Maar vooral mensen met een lagere maatschappelijke positie en mensen met een migratieachtergrond worden nog niet goed betrokken.

Uit onderzoek en praktijk weten we dat acties die geen rekening houden met verschillen tussen mensen, de gezondheidsverschillen vergroten in plaats van verkleinen. Inclusief co-creëren is dus belangrijk om achterstanden te verkleinen.

Maar hoe doe je dat op een gelijkwaardige manier? Hoe betrek je mensen met een lagere sociaaleconomische positie en/of mensen met een migratieachtergrond? En hoe doe je dat op zo’n manier dat zij, en ook andere belanghebbenden (zoals zorgverleners, beleidsmakers en onderzoekers), actief mee kunnen doen gedurende het hele proces? 

Oftewel, wat is inclusief co-creëren en hoe doe je dat? Dat lees je in dit document dat door Pharos is opgesteld voor mensen die werken in of voor de zorg of in het sociale domein.

Download hier het document Inclusief co-creëren van Pharos.

Meer weten?

Wil je meer weten over hoe wij te werk gaan?
Neem dan gerust contact op.

Meer weten?

Wil je meer weten over hoe wij te werk gaan?
Neem dan gerust contact op.

Planetree
Nieuwsbrief

Mensgerichte zorg is belangrijker dan ooit. Laat je inspireren en ontvang maandelijks tips, mooie voorbeelden en meer over warme, liefdevolle en mensgerichte zorg.

Meld je vrijblijvend aan