Familienet is dé communicatie app voor de zorg

Familienet is dé communicatie app voor de zorg

Jij en je collega’s delen eenvoudig berichten, foto’s en video’s op de veilige persoonlijke pagina’s van je cliënten. Al meer dan 1000 zorginstellingen gebruiken met veel plezier Familienet.

Marije Boone (Begeleider bij Ipse de Bruggen) kan het niet kernachtiger zeggen: “Familie is onze belangrijkste bron van informatie en inspiratie. Die kent onze cliënt het beste.”

Maar daar is niet alles mee gezegd. Marije: “Omgekeerd geldt namelijk hetzelfde, wij zien de cliënt immers de hele dag.” Marije vindt dat de zorg voor mensen met een handicap beter wordt als professionals op een gelijkwaardige manier kunnen samenwerken met familie. Het is volgens haar een echt samenspel. “Daarom investeert Ipse de Bruggen in goede familiecontacten. En daarbij speelt Familienet een grote rol. Familienet is voor ons hét medium om de lichte kant van het leven met elkaar te delen.”

Bij Ipse de Bruggen wordt vooral enthousiasme gedeeld via Familienet. “We merken dat familie het enorm waardeert als we op deze manier met hen communiceren. Daarom rollen we het nu uit over alle locaties. We hebben zelfs een eigen Familienet-team opgezet om dat in goede banen te leiden.” Over de samenwerking met Familienet is Marije zeer tevreden. “Bij Familienet krijg ik een warm gevoel, vooral omdat ik zie hoe het bijdraagt aan onze relatie met familie.”

Een simpel idee, geboren uit eigen behoefte: dat is Familienet in het heel kort. Al in 2005, toen internet nog helemaal geen gemeengoed was, kwam de eerste versie van Familienet online. Een heel klein stukje op het wereldwijde web, speciaal ingericht voor Frieda met de mogelijkheid om berichten uit te wisselen, foto’s te delen en een gezamenlijke agenda bij te houden. Op initiatief van haar zoons Maarten en Hein zodat iedereen goed op de hoogte was en kon blijven. Zij schreven daarmee, letterlijk en figuurlijk, geschiedenis.

Moeder Frieda dementeerde en woonde nog niet zo heel lang in een verpleeghuis toen haar kinderen merkten dat ze informatie misten. Ze probeerden zo vaak mogelijk langs te gaan, maar er bleven toch gaten vallen in hun collectieve geheugen als het ging om wat Frieda meemaakte, hoe haar dagen verliepen, welke activiteiten er plaatsvonden. Onmogelijk bij te benen en met de noodzakelijke precisie over te brengen. Zonde, vonden de kinderen. En onnodig, zo bleek.

Wil je samen met je collega’s bekijken of Familienet iets voor jullie is? Bestel dan het gratis informatiepakket. Daarin vind je informatiebrochures om uit te delen en een leuke verrassing. Ga daarvoor naar www.familienet.nl of bel 050-5279690.

Meer weten?

Wil je meer weten over hoe wij te werk gaan?
Neem dan gerust contact op.

Meer weten?

Wil je meer weten over hoe wij te werk gaan?
Neem dan gerust contact op.

Planetree
Nieuwsbrief

Mensgerichte zorg is belangrijker dan ooit. Laat je inspireren en ontvang maandelijks tips, mooie voorbeelden en meer over warme, liefdevolle en mensgerichte zorg.

Meld je vrijblijvend aan