Even voorstellen: Lensen, jouw creatieve partner bij projectinrichting

Even voorstellen: Lensen, jouw creatieve partner bij projectinrichting

 

Lensen, jouw creatieve partner bij projectinrichting

Aangenaam! Ruim 45 jaar zorgen wij als deskundig en betrokken partner bij de inrichting van (complexe) (woon)zorgomgevingen bieden wij, vanuit onze inspirerende showroom in Zaltbommel, originele maatwerk oplossingen voor elk interieurvraagstuk.

Lensen is er om je volledig te ontzorgen en kan alle facetten die horen bij het realiseren van je ideale interieur uit handen nemen. We zijn de schakel tussen architect, opdrachtgever en uitvoerder. Van ontwerp tot deurmat. Turn key.

Care & Cure

Voor Lensen zijn zorg en mensen net zo onlosmakelijk met elkaar verbonden als lucht en ademen. Dat laten we zien door verrassende, creatieve en doordachte zorgprojectinrichting vanuit onze visie: ‘Oog voor de Mens’.

Met deze eigen wijze van conceptbenadering maken we duidelijk dat we niet alleen een scherp oog hebben voor de behoeften en wensen van bewoners en patiënten maar ook rekening houden met gasten, bezoekers en medewerkers. Door onderscheidend denken en handelen is Lensen Care & Cure toonaangevend bij het inrichten van zorginstellingen en zorgorganisaties.

Het welbevinden van bewoners, patiënten, cliënten, medewerkers en gasten is altijd ons uitgangspunt. Bij het vormgeven van maatwerk interieuroplossingen denkt en werkt Lensen vanuit het perspectief van de mens. Hoe creëren we een professionele zorgomgeving die de identiteit van de organisatie uitstraalt én aanvoelt als thuis? Dat is de hamvraag. De fysieke omgeving levert een belangrijke bijdrage aan het comfort, herstel en welbevinden van bewoners, patiënten en gasten. Juist op de kwetsbare en afhankelijke momenten in het leven is een gevoel van geborgenheid en in ‘goede handen zijn’ essentieel.

 

Klantcase

In een kleinschalige woon-zorgcomplex voor mensen met dementie – gehuisvest in een karakteristiek pand uit 1903 – is ruimte voor zestien bewoners en wordt eigen kijk op zorg en mensen uitdragen: dat bewoners zo lang mogelijk zelf de regie over hun leven kunnen behouden en daarin zo goed en liefdevol mogelijk gefaciliteerd worden.

 

Karakteristiek

‘Ons als Lensen is gevraagd om deze uitdaging vorm te geven op het gebied inrichting en interieur. Het pand heeft een grootscheepse verbouwing ondergaan waarbij de mooie, karakteristieke kenmerken bewaard zijn gebleven. De klant heeft de showroom in Zaltbommel meerdere keren bezocht en de samenwerking bleef niet beperkt tot het advies voor de meubelen. Lensen is ook betrokken bij het selecteren van de keuken, de verlichting en de totale afwerking van vloeren en wanden.’

 

Uitnodigend karakter

‘Het karakter van het gebouw hebben we in het interieur vertaald. De authentieke schouw is hier het stralende middelpunt. Aan de ene zijde is ‘hoog’ zitten gesitueerd en aan de andere kant van de ruimte is loungen het thema, met een televisiehoek en comfortabele fauteuils. De groene keuken harmonieert met het sfeervolle behang en de grote glaspartij. In het ontwerp wordt het kleinschalige concept benadrukt door het gebruik van alledaagse materialen, het bieden van diversiteit in zitmogelijkheden en de aankleding met details en sfeermakers.’ Bewoners hebben een eigen appartement en maken gebruik van de gezamenlijke woonkamer. Hierbij hoort een huiselijke omgeving, met oog voor de gebruiksvriendelijkheid en een uitnodigend karakter.’
Voor de klant een droom die uitkomt. Gedurende het traject zijn zij kritisch en alert gebleven waardoor het ontwerp nog beter tot recht is gekomen. ‘Het welzijn van de bewoners staat voorop. Beetje bij beetje zagen we wat we hebben bedacht met elkaar, tevoorschijn komen. Het behang, de vloer, de keuken, de lampen en de meubelen. Wat is het prachtig geworden! Nog mooier dan we dachten. Het matcht allemaal zo mooi. Bedankt voor het prachtige resultaat en de samenwerking!’

Meer weten over Lensen? Beleef onze website.

 

Meer weten?

Wil je meer weten over hoe wij te werk gaan?
Neem dan gerust contact op.

Meer weten?

Wil je meer weten over hoe wij te werk gaan?
Neem dan gerust contact op.

Planetree
Nieuwsbrief

Mensgerichte zorg is belangrijker dan ooit. Laat je inspireren en ontvang maandelijks tips, mooie voorbeelden en meer over warme, liefdevolle en mensgerichte zorg.

Meld je vrijblijvend aan