Design the Future

Design the Future

Samen met jou gaan wij iets heel bijzonders doen! Vanaf 8 december trappen we het traject Design the Future af! Hét event waarbij voorlopers binnen de zorg, samen met andere belanghebbenden, krachten, kennis en goede voorbeelden bundelen. Het resultaat? Praktische en mensgerichte oplossingen voor de uitdagingen van morgen.


Ook meedoen? Dat kan! Lees gauw verder:

Geluiden dat we de zorg anders moeten inrichten vliegen ons om de oren. We weten dat wanneer we niet meebewegen, de huidige situatie niet langer houdbaar en betaalbaar is. Niet voor de cliënt, niet voor de medewerker, niet voor onze organisaties en niet voor de aarde.

Er is veel kennis beschikbaar en er zijn tal van goede voorbeelden die we al uitvoeren om onze organisaties toekomstproof te maken. Het is tijd om deze kennis en onze krachten te bundelen. Om van elkaar te leren en samen tot nieuwe ideeën en oplossingen te komen. Op 8 december 2022 belichten we drie grote, complexe uitdagingen in de zorg op het gebied van duurzaamheid, naastenparticipatie en zorg op de juiste plaats (in de wijk met de gemeenschap).

Vervolgens gaan we samen in ontwerpsessies aan de slag, om te komen tot mensgerichte oplossingen voor deze uitdagingen. We doen dit aan de hand van Design Thinking. Een ontwikkeltraject dat bij uitstek geschikt is voor het oplossen van complexe maatschappelijke vraagstukken, aangezien de mens gedurende het gehele proces centraal staat.

De focus op deze onderwerpen en de oplossingen die we met elkaar ontwerpen, dragen op positieve wijze bij aan goede zorg voor cliënten en naasten. Bovendien zorgt deze focus voor een belangrijk side effect, namelijk het behoud en aantrekken van personeel.

WIE:

We roepen alle zorgorganisaties op om mee te doen. Voor het samenstellen van een groep met daarin een grote diversiteit aan kennis en kunde, is het aan te raden om ± drie personen, met elk een andere achtergrond te laten deelnemen. Denk aan: bestuurders, programmamanagers met de portefeuille toekomststrategie/duurzaamheid, zorg- en ondersteunende medewerkers, cliënten en naasten. Gaandeweg worden er ook andere stakeholders bij het proces betrokken.

WAT:

Een traject van vier bijeenkomsten met een fysieke aftrap op 8 december en drie online bijeenkomsten verdeeld tot aan mei 2023. Van begin tot eind voeren we het traject samen uit. Opgehaalde kennis, goede voorbeelden en oplossingsrichtingen bundelen we tot een handreiking. Deze handreiking brengen we officieel uit tijdens de Planetree Conferentie op 11 mei 2023 en we bieden haar aan de minister aan.

HOE:

Op basis van actuele onderzoeken, rapporten, kennis, goede voorbeelden en cijfers, trappen we het traject op 8 december af met het uitlichten van drie grote, complexe uitdagingen. Hierna gaan we met elkaar aan de slag volgens de principes van Design Thinking. We leren ons volledig in te leven in de mens/eindgebruiker en hen bij het proces te betrekken. We ontdekken hoe we op eenvoudige wijze prototypes ontwikkelen en testen, om op die manier te komen tot oplossingen die echt aansluiten bij de behoeften van de eindgebruiker en andere belanghebbenden. Planetree adviseurs Roos Trooster en Mariëlle Jakobs met het specialisme Design Thinking dragen gedurende het traject zorg voor professionele en persoonlijke begeleiding.

Over de aftrap op 8 december:

We kunnen alvast verklappen dat Cathy van Beek en Marita Bossers twee van de presentaties zullen verzorgen op 8 december. Benieuwd naar alle ins en outs? Lees hier alles over het event.

Zeker zijn van een plekje? Bestel dan hier jouw tickets

Beperkte beschikbaarheid, vol is vol.

Meer weten?

Wil je meer weten over hoe wij te werk gaan?
Neem dan gerust contact op.

Meer weten?

Wil je meer weten over hoe wij te werk gaan?
Neem dan gerust contact op.

Planetree
Nieuwsbrief

Mensgerichte zorg is belangrijker dan ooit. Laat je inspireren en ontvang maandelijks tips, mooie voorbeelden en meer over warme, liefdevolle en mensgerichte zorg.

Meld je vrijblijvend aan