Creative Adventure Concepts

Creative Adventure Concepts

Creative Adventure Concepts (CAC) is een ontwerpgroep die gespecialiseerd is in het ontwerpen van rustgevende omgevingen binnen de zorg. Voor zowel patiënten, cliënten, naasten als medewerkers, creëren zij artistieke en op technologie gebaseerde omgevingen die een ontspannen en stressvrije omgeving bevorderen.

 

Het team, wat bestaat uit kunstenaars, patiëntvertegenwoordigers en ontwerpers, werkt samen met één doel voor ogen: innovatieve, mensgerichte oplossingen ontwerpen voor ziekenhuizen die bijdragen aan meer comfort.

Binnen de zorg is het comfort van de patiënt terecht een belangrijk thema geworden voor de kwaliteit van de zorg. Zorgverleners zetten zich actief in en doen onderzoek naar innovatieve oplossingen om de patiëntervaring te verbeteren. Zo ook op het gebied van comfort op de afdeling Radiologie. Onderzoeken op de afdeling Radiologie vereisen vaak dat patiënten voor lange perioden stil moeten liggen en ongemakkelijke houdingen moeten aannemen. Recente technologische ontwikkelingen hebben ertoe geleid dat mensgerichte oplossingen hier het verschil kunnen maken.

CAC werkt samen met andere mensgerichte organisaties binnen de zorg, waaronder NordicNeuroLab. Een wereldwijde organisatie die onder andere de nordicComfortSolution heeft ontworpen voor MRI-omgevingen. De nordicComfortSolution is een vrijstaande monitor waarop patiënten films of tv-programma’s kunnen bekijken tijdens hun MRI-scans, waardoor angst wordt verminderd en het comfort wordt verhoogd. Het systeem kan eenvoudig in elke MRI-ruimte worden geïntegreerd.

Zowel CAC als NordicNeuroLab hebben een focus op het bieden van mensgerichte oplossingen die comfort voor patiënten bevorderen. Het is van belang dat zorgorganisaties blijven investeren in soortgelijke mensgerichte oplossingen die het comfort van patiënten bevorderen. Zodat het thema die aandacht krijgt die het verdient, in het belang van de patiënt en de zorgverlener.

Meer weten? Mail naar info@planetree.nl of bezoek de website van CAC

 

Meer weten?

Wil je meer weten over hoe wij te werk gaan?
Neem dan gerust contact op.

Meer weten?

Wil je meer weten over hoe wij te werk gaan?
Neem dan gerust contact op.

Planetree
Nieuwsbrief

Mensgerichte zorg is belangrijker dan ooit. Laat je inspireren en ontvang maandelijks tips, mooie voorbeelden en meer over warme, liefdevolle en mensgerichte zorg.

Meld je vrijblijvend aan