Ready Set Go: Zorginnovatie Festival 2023

ZORGINNOVATIE FESTIVAL 2023

Hét event voor innoveren binnen de zorg

ZORGINNOVATIE FESTIVAL 2023

Hét event voor innoveren binnen de zorg

Dankjewel voor je komst!

We hopen dat je een mooie en inspirerende dag hebt gehad. Op deze pagina vind je jouw digitale goodiebag met daarin hand-outs van de workshopleiders, de presentaties van de sprekers en nog veel meer inspiratie op het gebied van onderzoek en innovatie binnen de zorg.

Graag tot gauw!

Vragen? Stel ze gerust via info@planetree.nl

IN DRIE STAPPEN NAAR EEN succesvolle innovatie

Op 30 maart 2023 vindt het Zorginnovatie festival plaats! Het Zorginnovatie festival is een activiteit van het Innovatieplatform Ouderenzorg, een initiatief van de Community of Practice, bestaande uit Cardia, Saffier, Rudolf Steiner Zorg, Haagse Wijk en Woonzorg, en WelThuis. Het festival is gratis en staat volop in het teken van onderzoek en het toepassen van innovaties binnen de zorg. We blikken terug op succesvolle innovaties vanuit het Innovatieplatform, maar maken ook grote stappen vooruit. 

Win advies in van de innovatiedokters over jouw vraagstuk en laat je inspireren door toffe keynote sprekers zoals Paul Iske van het Instituut voor Briljante Mislukkingen. Leer van succesvolle voorbeelden, maar ook hoe je verder gaat als het mis gaat. Ready, Set, Go!

Jij komt toch ook?

Innovatiemarkt

Bezoek op 30 maart tussen 12.30 en 13.30 en tussen 15.25 – 15.55 uur ook zeker even de Innovatiemarkt in de Lounge! Je vindt hier onder andere Harm’s escaperoom (de leukste escaperoom over mensgerichte zorg en zorgtechnologie), waar je zelfs de demo kunt spelen samen met collega’s! Ook vind je er VR brillen, innovaties van de uitleenservice ”Slim Wonen” en meer!

PROGRAMMA

12.00 uur | Deuren zijn geopend

12.30 uur | Start programma: Innovatiemarkt en lunch in de Lounge

13.30 uur | Opening plenair programma 

13.40 uur | Paul Iske

14.30 uur |  Wouter Wolters

14.45 uur |  Start korte workshop door Innovatiedokters

15.25 uur |  Pauze en Innovatiemarkt in de Lounge

15.55 uur | Panelgesprek met goede voorbeelden

16.15 uur | Cathy van Beek

16.45 uur | Wrap up en bekendmaking winnaar prijsvraag (prijs: Harm’s escaperoom Experience) 

17.00 uur | Netwerkborrel

17.45 uur | Einde

Greep uit programma

Paul Iske

Instituut voor Briljante Mislukkingen

 Over succesvolle innovaties, maar ook: hoe ga je verder als het mis gaat? In een veranderende en complexe wereld zijn experimenteren en leren van groot belang. Lang niet alles zal gelijk lukken en dat is ook niet nodig. Het Instituut voor Briljante Mislukkingen probeert een bijdrage te leveren aan een klimaat waarin mensen dingen durven te proberen, trots zijn op hun poging en de geleerde lessen zelf in praktijk brengen en willen delen met anderen.  

Doe mee en win!

Tijdens het programma leggen we een mooie prijsvraag aan je voor met een nog mooiere prijs! Alle informatie ontvang je tijdens het event.

Prijs: Harm’s escaperoom experience:

Harm’s escaperoom is de leukste escaperoom als het gaat om mensgerichte zorg en zorgtechnologie. Spelenderwijs leer je Harm steeds beter kennen en ervaar je de waarde van zorgtechnologie. Met wie wil jij Harm’s escaperoom spelen? Doe mee aan de wedstrijd en wie weet staan jullie binnenkort in Harm zijn woonkamer!

 

Workshops

In de workshopronde belichten de innovatiedokters diverse methoden die je kunt inzetten om jouw innovatie weer een stap verder te brengen. Binnenkort meer!

Dagvoorzitters

Het Innovatie Festival wordt begeleid door dagvoorzitters Marita Bossers en Mariëlle Jakobs van Planetree. 

Planetree ondersteunt zorgorganisaties bij het het bieden van de best mogelijke mensgerichte zorg.  

Cathy van Beek

Kwartiermaker Duurzame Zorg

Cathy van Beek is kwartiermaker Duurzame Zorg en tevens bestuursvoorzitter bij Planetree. Cathy van Beek vertelt alles over het plezier en belang van in partnerschap werken en waarom duurzaamheid onlosmakelijk onderdeel is van innovatie. 

Panelgesprek

In een panel van i-nurses en deskundigen op het gebied van onderzoek en toepassing van innovatie gaan we in gesprek over succesvolle innovaties. We bespreken welke lessen zij geleerd hebben en waarom de innovatie succesvol is geworden.

Cardia-logo
Rudolf-steiner-logo

Planetree
Nieuwsbrief

Mensgerichte zorg is belangrijker dan ooit. Laat je inspireren en ontvang maandelijks tips, mooie voorbeelden en meer over warme, liefdevolle en mensgerichte zorg.

Meld je vrijblijvend aan