Marij’s blog: Ken jij jouw Ria echt?

Marij’s blog: Ken jij jouw Ria echt?

Ria houdt van voetbal, heeft de gewoonte om s ’avonds een borreltje te drinken, flaneert graag met jurkjes waardoor ze een hekel heeft aan haar steunkousen én ze mist haar overleden broer…Zomaar een greep uit het leven van Ria, zomaar een greep uit zaken die voor haar zo de moeite waard zijn. Die voor haar betekenis hebben en staan voor kwaliteit van leven. Welkom bij Ria’s Escape Room.

Ria laat zien wat er echt toe doet én dat dit weinig met geld of tijd te maken heeft. Het zet ‘AAN’ om Ria echt te willen zien in de alledaagse praktijk, op een vernieuwende en verfrissende manier. ‘Haar’ escape room maakt je op een prettige manier bewust van blinde vlekken die onbewust spelen op het werk en dus in het huis van de bewoner.

Ik heb het voorrecht om met Ria te werken en teams in de zorg met haar kennis te laten maken. Naast het feit dat medewerkers enthousiast zijn én worden van het spelen van de Escape Room, verrijkt het hun kijk en perspectief over persoonsgerichte zorg. Ria raakt!

Het effect van Ria is dat we onze eigen aannames en voorkeuren onder ogen zien. Zorgprofessionals in Rotterdam bijvoorbeeld, zien Ria’s Ajax sjaal over een stoel hangen en die leidt hen enorm af. Hierdoor luisteren ze niet meer goed naar de video in het spel, waardoor ze deze nog een keer moeten afspelen. Hun eigen ‘Feyenoord-gevoel’ en voorkeur zit in de weg waardoor het luisteren vertroebelt. Dat zijn eye openers voor de medewerkers, die na de Escape Room in het reflectiegesprek door de groep op tafel komen.

Het samenwerken in een team of groep komt ook aan de orde en valt op, wat een extra dimensie geeft in het nagesprek; hoe deden we dat? Wat viel ons op? En wat nemen we mee in ons team?

Medewerkers komen soms gehaast en gestrest aan in de Escape Room omdat ze al zoveel moeten en verlaten deze aan het einde ontspannen en met een big smile waarbij ze aangeven ‘dit willen we vaker doen’ en ‘dat leren zo leuk kan zijn’. Ze raden het aan alle collega’s in de zorg aan. Ria wordt hun nieuwe taal.

Daar doet Ria het voor!

Door: Marij Naarding, senior trainer en adviseur, Planetree

Meer weten?

Wil je meer weten over hoe wij te werk gaan?
Neem dan gerust contact op.

Meer weten?

Wil je meer weten over hoe wij te werk gaan?
Neem dan gerust contact op.

Planetree
Nieuwsbrief

Mensgerichte zorg is belangrijker dan ooit. Laat je inspireren en ontvang maandelijks tips, mooie voorbeelden en meer over warme, liefdevolle en mensgerichte zorg.

Meld je vrijblijvend aan