EldersVR

De strijd aan met eenzaamheid

EldersVR heeft zich de afgelopen 3 jaar in Den Haag en omgeving succesvol bewezen. Dagelijks worden op het moment bij 6 zorggroepen = 60 zorghuizen = 120 VR brillen gebruikt met als primaire doel het terugdringen van angst, eenzaamheid en depressie. EldersVR biedt nu ook landelijk dit product aan.

Wat is EldersVR?
Alleen of met meerdere personen tegelijk nieuwe of juist herkenbare ervaringen beleven in Virtual Reality. Het kan samen met huisgenoten, vrienden of samen met je kleinzoon. EldersVR staat voor het weer verbinden, beleven en sociaal je ervaring met elkaar delen.

Welke probleem lost de innovatie op?
Naast dat VR een positieve werking heeft op eenzaamheid, de mentale acceptatie en cognitieve verbetering, leent de technologie zich ideaal voor het wegnemen van drempels. Door een gevreesde situatie te simuleren, raken VR-gebruikers mentaal gewend aan de situatie.

Eenvoudig in gebruik: Letterlijk iedereen zonder technische ervaring kan nu de VR bril activeren en gebruiken. Hiervoor werken wij met een speciaal ontwikkelde smartphone applicatie dat automatisch verbinding maakt met één of meerdere brillen. Selecteren vervolgens op het scherm een video en de brillen worden meteen synchroon geactiveerd. Tijdens het afspelen kan de begeleider 360º meekijken op de EldersVR Smartphone.

Door het eenvoudige gebruik wordt de drempel verkleind en kan het dagelijks ingezet worden voor o.a. welzijn en preventie activiteiten. Speciaal voor de klanten van EldersVR worden kwalitatief hoogstaande 360º films ontwikkeld die perfect aansluiten op de doelgroep.

Wie gaat werken met EldersVR?
– Zorgverleners
– Persoonlijke begeleiders
– Activiteitenbegeleiders
– Familie en mantelzorgers

Meer weten?

Wil je meer weten over hoe wij te werk gaan?
Neem dan gerust contact op.

Planetree
Nieuwsbrief

Mensgerichte zorg is belangrijker dan ooit. Laat je inspireren en ontvang maandelijks tips, mooie voorbeelden en meer over warme, liefdevolle en mensgerichte zorg.

Meld je vrijblijvend aan