Planetree Internationaal
Oprichting Planetree.org

Planetree is in 1978 opgericht door Angelica Thieriot. Een patiënte die vanuit onvrede over haar behandeling en verzorging in een ziekenhuis deze organisatie is gestart. Zij wilde de menselijke maat weer terugbrengen in de zorg. Haar droom was om zorginstellingen om te vormen tot organisaties waarin het beste van een hotel, ziekenhuis en thuis samenkomen waarbij bij alles wat je doet  vanuit patiënt-perspectief gewerkt wordt.

Als beeldmerk koos zij de Planetree, ofwel de plataan. Onder deze boom gaf Hippocrates, de grondlegger van de moderne geneeskunst, vele eeuwen geleden les aan zijn studenten.

Planetree Internationaal vandaag

Sinds 1978 is Planetree koploper op het gebied van mensgerichte zorg en actief betrokken bij het ontwikkelen van mensgerichte zorg in organisaties over de hele wereld. Als adviseur van World Health Organization (WHO) is Planetree tevens adviseur op het dossier patiëntenrechten.

Wij constateren dat steeds meer organisaties door Planetree ondersteund willen worden om de beste mogelijke mensgerichte zorg te realiseren; een mooie ontwikkeling voor de zorg en de patiënt.

Er zijn internationaal zo’n 800 zorginstellingen aangesloten bij Planetree. Een enorm netwerk van organisaties die zich elke dag weer inzetten om mensgerichte zorg te blijven ontwikkelen. Dit netwerk van organisaties komt jaarlijk in het najaar bij elkaar tijdens het ‘International Conference on Patiënt Centered Care’.

Momenteel is Planetree internationaal vertegenwoordigd in 19 landen: Verenigde Staten, Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Denemarken, Turkije, Canada, Argentinië, Brazilië, Colombia, Panama, Australie, Nieuw Zeeland, Saudi Arabie, Kenia, Verenigde Arabische Emiraten, Maleisie, India.

Meer informatie over de internationale organisatie is te vinden op de website van de organisatie in Amerika.

“De Planetree visie is vanuit een drive ontstaan die na veertig jaar nog steeds herkend en erkend wordt.”