Grenzen doorbroken

VIRTUELE PLANETREE CONFERENTIE
14 juni 2021 • 13:00 tot 16:30 uur

14 juni 2021 is het dan echt zover: onze virtuele Planetree conferentie vindt plaats!

Vanuit de studio van het NBC in Nieuwegein verzorgen wij een middag vullende live-uitzending waarin we in gesprek gaan met jou. 
Onder de professionele begeleiding van onze dagvoorzitter Kim Coppes ontvangen we gasten die aangesloten zijn bij Planetree en worden de onderwerpen besproken die je terug kan vinden in het onderstaande programma. Daarnaast ontvangen nog inspirerende sprekers, Annemarie Steen en Maarten van der Weijden en de live muziek wordt verzorgd door Laila de Vries. We zien je graag online aansluiten. Meld je vandaag nog aan via de link onder het programma.

PROGRAMMA VIRTUELE CONFERENTIE op 14 juni 2021

 • 13.30 uur – Opening Planetree conferentie – GRENZEN DOORBROKEN 
 • 13.45 uur – Keynote Annemarie Steen – PLAY-BREAK – voor positieve energie
 • 14.15 uur – De Zorg Draait Door – met verschillende gasten
 • 14.33 uur – Muziek intermezzo Laila de Vries
 • 14.38 uur – Goede (award)voorbeelden – met verschillende gasten
 • 14.50 uur – Uitreiking Mensgerichte Zorg Persoons AWARD
 • 15.00 uur – Pauze en muziek intermezzo Laila de Vries
 • 15.15 uur – Keynote Maarten van der Weijden – Veerkracht & Tegenslag 
 • 15.45 uur – Veerkracht – met verschillende gasten en Maarten van der Weijden
 • 16.06 uur – Muziek intermezzo Laila de Vries
 • 16.10 uur – Gecertificeerde organisaties in het zonnetje
 • 16:15 uur – GRENZEN DOORBROKEN – met verschillende gasten
 • 16.30 uur – Afsluiting

SCHRIJF JE NU IN:
Het inschrijfformulier vind je hier: https://www.planetree.nl/webshop/product/virtuele-planetree-conferentie-2021/
Mocht de link niet openen, kopieer dan de link naar je browser. Inschrijven kan tot vrijdag 11 juni 2021.
In het weekend van 12-13 juni 2021 ontvang je via email de link naar de virtuele conferentie.

EVEN VOORSTELLEN: ONZE GASTEN EN SPREKERS

KIM COPPES – Dagvoorzitter
Kim is dagvoorzitter, debatleider, interviewer en trainer communicatie- en gesprekstechnieken. Al die functies combineert ze graag, want improviseren ligt haar goed. Ze is thuis in vele branches, van bouw en vervoer tot zorg en ziekenhuis, van ministeries tot kunst, van advocatuur tot uitzendbranche, ondernemersorganisaties, banken en universiteiten. 
Kim studeerde in 1991 af aan de faculteit Theater en Drama voor de Kunsten Utrecht. Daarna volgde ze opleidingen in communicatie- en interviewtechnieken. Van meet af aan combineerde zij haar werk op de planken met debat, training en bedrijfstheaterprogramma’s. Ze zoekt graag de verbinding met haar publiek. Laat je door haar verleiden tot interactie tijdens ons event.
nederland, landsmeer, 2-2-2017, Kim Coppes, foto Ineke Oostveen
MAARTEN VAN DER WEIJDEN Inspireert mensen met zijn ervaringen
Maarten van der Weijden is Gouden Olympische Medaillewinnaar op de 10 km open water zwemmen, schrijver, spreker, ervaringsdeskundige op het gebied van kanker, zelfstandig ondernemer met als focus bedrijfsleven, gezondheidszorg en sport en elfstedenzwemtocht fondsenwerver.
Het besef dat je beter wordt als je er meer tijd in investeert, kwam Maarten goed van pas toen hij op zijn achtste serieuzer begon te zwemmen en records begon te verbreken. In 2001 kreeg Maarten de diagnose kanker (acute lymfatische leukemie) en had hij een periode weinig controle over zijn leven. Door een goede behandeling had hij het geluk te herstellen en pakte hij niet veel later het zwemmen weer op. Via hard trainen en goed nadenken over zijn kansen, werd Maarten steeds beter en behaalde hij in 2008 goud op de Olympische Spelen in Beijing. In 2017 richtte hij de Maarten van der Weijden Foundation op, die geld inzamelt voor kankeronderzoek. De patiënt staat hierin centraal en de onderzoeken waar het geld naartoe gaat worden in samenspraak met patiëntenverenigingen geselecteerd. In augustus 2018 startte Maarten met een grensdoorbrekend doel; de 11stedenzwemtocht, ruim 200 km non-stop zwemmen, om zoveel mogelijk geld in te zamelen. Laat je meevoeren in het verhaal van zijn tocht en raak geïnspireerd door wat mogelijk is als je samenwerkt en grenzen doorbreekt. Maarten geeft ons een inzicht in veerkracht en het omgaan met tegenslagen, Mis het niet!

ANNEMARIE STEEN
PLAY-BREAK voor positieve energie

Annemarie Steen, heeft het afgelopen jaar PLAY-BREAK ontwikkeld. Tijdens haar keynote ervaar je door mee te doen hoe je zelf door middel van spel, positieve energie aan je dagelijkse activiteiten kunt toevoegen. Of je nu aan het werk bent of juist niet, iedere dag een PLAY-BREAK brengt je niet alleen energie maar ook verbinding, creativiteit en persoonlijke inzichten.

De presentaties van Annemarie, waaronder die op TEDx Tallaght in Dublin, kenmerken zich door een hoge mate aan speelse interactie met het publiek. Daardoor ontstaat een sterke gezamenlijke ervaring, die nog lang nawerkt. Annemarie weet mensen op natuurlijke wijze uit hun comfortzone te trekken.

Een sprankelende persoonlijkheid; zo kun je Annemarie Steen het beste omschrijven. Ooit acteerde ze in series als 12 steden, 13 ongelukken en Vrouwenvleugel.

Laat je verrassen en ervaar hoe leuk een PLAY-BREAK is!

LAILA DE VRIES: een muzikaal multitalent!

Laila is is afgestudeerd docent Muziek aan het ArtEZ conservatorium te Zwolle en een muzikaal multitalent. Ze speelt piano, zingt en schrijft muziek. 

“Al zolang ik me kan herinneren heb ik melodieën in mijn hoofd. Wanneer mijn ouders mij vroeger – toen ik nog niet kon praten – in huis zochten, gingen ze af op mijn geneurie, ze vonden mij altijd zingend terug! Niet veel later ontdekte ik de piano en bedacht ik als kind vooral korte pianocomposities, later kwamen daar tekst en zang bij. Naast muziek maken voor mezelf geef ik piano-, zang- en songwritingles en werk ik als muziekdocent in het basisonderwijs. Muziek is voor mij een van de mooiste middelen om me te verbinden: met mezelf, met mijn publiek en met mijn leerlingen.”

OVERZICHT GEPLANDE WEBINARS

Deze virtuele Planetree Conferentie had in 2020 zullen plaatsvinden, maar door de coronamaatregelen is deze verschoven naar 14 juni 2021. Iedereen die een 2020-kaartje had en alle Planetree coördinatoren hebben hierover informatie gekregen en kunnen tevens deelnemen aan verschillende interessante webinars. Een aantal hebben reeds plaatsgevonden en de geplande sessies verderop dit jaar vind je hieronder. Er mogen extra medewerkers uit Planetree zorgorganisaties aangemeld worden. Je ontvangt per webinar een aankondiging per email met een link om te aan te melden voor de sessie.

OVERZICHT GEPLANDE SESSIES:

Hou dit overzicht in de gaten omdat er met regelmaat nieuwe informatie opgenomen zal worden.

 • September 2021: Spelend leren in de zorg – &happy i.s.m. Planetree, mede mogelijk gemaakt door &happy Of het nou gaat om het maken van fijn contact, het versterken van communicatie tussen client en zorgprofessionals of het opslaan van gegevens; zorgtechnologieën zijn er in overvloed. End at is maar goed ook, want ze bieden ondersteuning in de de dagelijkse bezigheden. Maar hoe maken we zorgprofessionals op een speelse manier nieuwsgierig naar de mogelijkheden en meerwaarde ervan? Dat laten we je graag ontdekken in deze sessie!
 • 11 november 2021: Stepped Care met WVO Zorg.
  Nadere informatie volgt later
 • December 2021: Werkplezier in de zorg – FWGprogressional People i.s.m. Planetree, mede mogelijk gemaakt door FWG Progressional People Een goede samenwerking ontstaat als er in de teamdynamiek vertrouwen is. In elkaar, in jezelf en in de organisatie. Hoe geef en verlies je vertrouwen? En wat is jouw aandeel hierin? Wat betekent dit voor de betrokkenheid bij een team en de afgesproken resultaten? Meer hierover leer je gedurende deze sessie. 

DEZE CONFERENTIE WORDT MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR:

Als producent van lekkere en gezonde maaltijden levert Daiy Fresh Food maatwerk. Van academisch ziekenhuis tot zorginstelling en van eetcafé tot sterrenzaak. Vakmanschap en ambacht staat centraal sinds 1936 en ontzorgen zij op het gebied van eten en drinken.
Daily Fresh Food gelooft dat lekker en gezond eten de basis is voor een vitaal leven. Een pure bron van kracht en energie.
Dat maken zij bereikbaar voor iedereen. Kwaliteitsbewust en geen concessies als het gaat om voedselveiligheid en kwaliteitseisen. 
Om deze merkbelofte waar te maken, betrekken ze klanten, medewerkers en relaties. 

Planetree
Nieuwsbrief

Mensgerichte zorg is belangrijker dan ooit. Laat je inspireren en ontvang maandelijks tips, mooie voorbeelden en meer over warme, liefdevolle en mensgerichte zorg.

Meld je vrijblijvend aan