BELANGRIJK;

Planetree conferentie 2020 AFGELAST VERSCHOVEN

TIMELINE

17-11-2020:

Naast dat de Planetree Conferentie is verplaatst naar maandag 14 juni 2021 (zie hieronder) bij deze de aankondiging dat we de Planetree Awards dit jaar digitaal via onze social media bekend gaan maken! Vanaf maandag 23 november om 9 uur de eerste genomineerde voor de Planetree Innovatie Award (met op 26 november de winnaar), vanaf 30 november de genomineerden voor de Project Award (met op 10 december de winnaar) en op 14 december de genomineerden voor de Persoons Award (met op 15 december de winnaar). KOMT DAT ZIEN! ūüôā Liken en delen mag natuurlijk. Alle filmpjes zijn uiteindelijk ook te zien en terug te vinden via ons Planetree YouTubekanaal.

05-11-2020:

Helaas laat de Covid-situatie het momenteel niet toe de Planetree conferentie zoals we die voor ogen hadden door te laten gaan. Vanwege de extra coronamaatregelen die genomen zijn door de overheid en vanwege het feit dat het voor veel zorgorganisaties momenteel moeilijk is mensen deel te laten nemen aan een conferentie (daar hebben we uiteraard alle respect en begrip voor), hebben we dan ook het besluit genomen de Planetree conferentie van 23 november te verzetten naar:

Maandagmiddag 14 juni 2021, 13.30 ‚Äď 16/16.30 uur

Alle deelnemers, evenals alle Planetree coördinatoren, hebben hierover een e-mailbericht gekregen.

27-10-2020:

Vanwege de nieuwe corona-maatregelen van de overheid (waarbij niet meer dan 30 personen bij elkaar mogen komen in een binnenruimte), is helaas de mogelijkheid van fysiek publiek bij de Planetree conferentie komen te vervallen.

We richten ons nu dus op een geheel virtueel event op 23 november! Daar waren we gelukkig ook al mee bezig en dat wordt afwisselend, passend en mooi! Bij deze een globale indruk van het programma onder voorbehoud:

 

Р13.30 uur      Opening Planetree conferentie Grensdoorbrekend

Р13.40 uur      Keynote Annemarie Steen over Verbinding door spel

– 14.10 uur¬†¬†¬†¬†¬† Gespreksronde 1.1 van ‚ÄúDe Zorg Draait Door‚ÄĚ ‚Äď ‚ÄúVerbinding‚ÄĚ

– 14.27 uur¬†¬†¬†¬†¬† Gespreksronde 1.2 – ‚ÄúAwardblokje‚ÄĚ

Film en gesprek over goede (award)voorbeelden en uitreiking winnaars Planetree innovatie-, project- en persoonsawards

-14.51 uur¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†Uitreiking Mensgerichte Zorg Persoonsaward, waarmee we¬†mensen erkennen die niet alleen zelf mensgericht zijn, maar ook dusdanige omstandigheden cre√ęren voor anderen, dat¬†mensgerichte zorg¬†in Nederland, Belgi√ę of daarbuiten groeit en bloeit in belang en uitvoer (vorig jaar viel de eer aan Jan Kremer)

Р15.00 uur      Pauze

Р15.15 uur      Keynote Maarten van der Weijden over Veerkracht en omgaan met tegenslag inclusief introfilmpje

– 15.45 uur¬†¬†¬†¬†¬† Gespreksronde 2.1 – ‚ÄúVeerkracht‚ÄĚ

– 15.59 uur¬†¬†¬†¬†¬† Gespreksronde 2.2 ‚Äď ‚ÄúDe zorg draait door en grenzen doorbroken‚ÄĚ

–¬†16.13 uur¬†¬†¬†¬†¬† Gecertificeerde organisaties in het zonnetje

Р16.16 uur      Afronding vanuit het Planetree team

Р16.20 uur      Einde

 

27-08-2020:

Zoals je wellicht weet, vindt de Planetree conferentie in coronatijd plaats op 23 november aanstaande van 13.00 – 17.00 uur. Met alle input die we kregen vanuit een brainstorm met deelnemers (waarvoor nogmaals enorm bedankt!) √©n met alle randvoorwaarden die gelden, schuren en schaven we momenteel aan een passend en mooi hybride evenement bij NBC in Nieuwegein, met een virtuoze virtuele variant. Want uiteraard kunnen we – met de huidige maatregelen – niet iedereen fysiek aanwezig laten zijn (en sommigen willen dit ook liever niet). We hebben daarvoor al supertoffe idee√ęn die we aan het uitwerken zijn. Dat betekent overleg met de venue en met de sprekers, maar ook met livestream-leveranciers en alle andere betrokkenen. Alle mensen en organisaties die al een deelnemerskaart hadden worden uiteraard persoonlijk op de hoogte gesteld. Verder geven we in de loop van de tijd op deze pagina en via onze social media meer informatie vrij over hoe het programma eruit gaat zien. We hebben er zin in en kijken ernaar uit jullie weer te ontmoeten en er samen iets moois van te maken in november! Graag tot dan.

11-06-2020:

De laatste maanden ervaarden we met bewondering alle creativiteit, innovatiekunst, kennis, flexibiliteit, ervaring en denkkracht in ons Planetree netwerk. Omdat we samen sterk staan, maken we hier graag gebruik van om m√©t en voor jullie op ontdekkingstocht te gaan naar‚Ķ ¬†het Planetree evenement in coronatijd op 23 november 2020 van 13 – 17.30 uur! Borrel je van de zin en idee√ęn om dit event mee vorm en inhoud te geven? Dan horen we graag uiterlijk 25 juni a.s. of jij of een van je collega‚Äôs ook meedoet om samen een fantastisch alternatief Planetree evenement op 23 november te ontwikkelen. Dat kan via een mail naar grensdoorbrekend@planetree.nl Wij zijn benieuwd naar jullie idee√ęn en gaan met jullie graag aan de slag om iets passends en sprankelends te organiseren. Meer informatie daarover verwachten we vervolgens einde van de zomer via deze webpagina te kunnen geven.

06-04-2020:

Een beetje goed nieuws in tumultueuze tijden; Zeker in deze roerige tijd, blijft het belangrijk het streven naar mensgerichte hoog te houden, zorg naadloos op elkaar aan te laten sluiten en partnerschap en innovaties te stimuleren. Om samen creatief te zijn in het doorbreken van grenzen dus. En om samen momenten te hebben om te reflecteren op hoeveel grenzen er in deze tijd doorbroken zijn en worden. Dat is waarom we graag een herkansing aan de conferentie willen bieden op maandagmiddag 23 november. In welke vorm en hoe we dat precies kunnen en zullen doen straks, daar denken we in het licht van alle recente ontwikkelingen en perspectieven graag verder over na. Maar de datum kun je vast in je agenda zetten! Natuurlijk stellen we jullie en in het bijzonder de deelnemers die al een kaartje hebben op de hoogte als we meer weten. En verder kun je voor meer informatie steeds deze pagina (www.planetree.nl/grensdoorbrekend) in de gaten houden. Meer informatie volgt!

19-03-2020:

Natuurlijk is de gezondheid van ons allemaal op dit moment de grootste prioriteit. Dat is het belangrijkste om mee bezig te zijn (en tjonge, wat doen jullie dat fantastisch, dankjewel!). Maar wat hadden we vandaag ook graag bezig geweest met de Planetree Conferentie, om samen met jullie de mooie voorbeelden van mensgerichte zorg, o.a. uit jullie organisaties, te vieren en te presenteren. Helaas blijkt het niet mogelijk om de conferentie zoals we die voor ogen hadden kosteloos te verplaatsen of gelden te restitueren. Daarom werken we momenteel een aantal alternatieve scenario‚Äôs uit. We verwachten jullie daar over 3 √° 4 weken meer informatie over te kunnen geven. Mochten we ondertussen iets voor jullie of jullie organisaties kunnen doen aangaande het coronavirus, laat het ons dan weten via info@planetree.nl of bel 088 ‚Äď 2006 880. We helpen graag! Veel sterkte.

16-03-2020:

Wij willen vooral de mensen in de zorg en alle anderen die zich zo hard inzetten momenteel een hart onder de riem steken. Dank jullie wel voor jullie inzet. Ondertussen beraden we ons als Planetree Team met het Bestuur momenteel over de consequenties van alle maatregelen. Als daar concreet duidelijkheid over komt, ook voor wat betreft de conferentie, laten we dat uiteraard zo snel mogelijk weten.

12-03-2020: Belangrijk bericht:

De Planetree conferentie op 19 maart 2020 bij NBC in Nieuwegein wordt afgelast vanwege de recente ontwikkelingen rondom het coronavirus. Het Planetree Bestuur (namens de Planetree organisaties) ziet het besluit als onvermijdelijk, omdat het risico van het samenbrengen van een grote groep zorgprofessionals momenteel niet goed is te overzien. Dit sluit aan bij het beleid en de maatregelen van steeds meer zorginstellingen en belangenverenigingen in Nederland, die hun zorgmedewerkers vragen om niet naar congressen en bijeenkomsten in Nederland en het buitenland te gaan.

Vervolg
Het Planetree Team en Bestuur wil iedereen bedanken voor de inzet in de organisatie van de conferentie en voor het begrip in deze overmachtssituatie. We kunnen ons goed voorstellen dat er naast begrip ook teleurstelling is.

De komende tijd beraden we ons op het vervolg.

We begrijpen dat dit besluit vragen oproept. Voor updates in de informatievoorziening verwijzen we graag naar deze pagina www.planetree.nl/grensdoorbrekend Als er overige vragen zijn, verzoeken we vriendelijk om vragen te stellen via mail aan grensdoorbrekend@planetree.nl

De meest gestelde vragen en antwoorden worden in de komende dagen op deze pagina weergegeven.