Deel dit bericht

nieuws

Inspiratie – door Carolin Rolvink, Planetree Team

Zo vlak voor kerst wil ik graag een voor mij bijzondere gebeurtenis met jullie delen. Deze deed zich voor tijdens de internationale Planetree Conferentie in Montreal. Op reis gaan met als doel om geïnspireerd te raken heeft voor mij iets weg van zoeken naar geluk. De vormen, maten en kleuren waarin het zich aandient worden vaak niet herkend door de waan van de dag en emoties die aandacht en energie opeisen.

Goed voorbereid op het conferentieprogramma was mijn voornemen maximaal te profiteren van deze reis naar Montreal. Ik heb werkelijk mijn vingers blauw geschreven tijdens waardevolle workshops en keynotes om zoveel mogelijk nieuwe inzichten mee terug naar Nederland te nemen. Dus: missie geslaagd!

Na de workshops en keynotes besloot ik deel te nemen aan een ander soort inspiratiesessie dan waar ik normaal gesproken voor zou kiezen. Wat eerst leek op een ‘doorsnee’ sessie met inspiratiekaarten, trof mij op het moment dat ik ‘mijn’ kaart kreeg direct in het hart. De kaart stond voor verbinding en de troost. Iets waarvan ik wist dat mijn eigen dochter het, 9000 km verderop, hard nodig had. Ik maakte me de dagen ervoor zorgen over haar, maar kon door de grote afstand niet echt de troost bieden die ze nodig had. Dankzij onze iGeneratie kon ik de kaart onmiddellijk versturen en zie daar… de verbinding, de liefde en het contact tussen ons was een feit. Ik verliet de workshop met een goed gevoel.

Wat ik geleerd heb? Een gevoel van inspiratie kan je op de raarste momenten overkomen. En waardoor je geïnspireerd raakt is niet te voorspellen, een geluid, een geur of gewoon een tekst op een kaartje. Het is wel belangrijk dat je er voor open staat. Ook al komt de ‘aanleiding’ misschien van buitenaf, het gevolg van de inspiratie komt vanuit jezelf!

Deel dit bericht