Deel dit bericht

Alle plaatsen / Alle sectoren / Architectuur en interieur leveren bijdrage aan gezondheid en heling / Helende omgeving / nieuws

Hoe ruikt het bij U op de afdelingen?

OMC zorgt voor aangenaam geurende verpleegafdelingen in zowel care als cureomc-logonew

In het scala van alle menselijke zintuigen, speelt de reukzin een belangrijke rol. Zo is een verblijfsomgeving met een fris ruikend klimaat aanzienlijk beter voor het welbevinden van de bewoners, patiënten, medewerkers en bezoekers en stimuleert positieve emotie. Een onaangename geur daarentegen heeft op bijna iedereen een negatieve uitwerking. Mensen voelen zich onprettig, schamen zich en kunnen zich bezwaard voelen. Ook tijdens het bezoek kunnen situaties ontstaan waar beide partijen zich ongemakkelijk voelen vanwege de onaangename geur.

OMC zorgt voor een aangenaam geurende omgeving als onderdeel van een healing environment in verpleeg- en ziekenhuizen. Wonen, werken en bezoeken in een niet aangenaam ruikende omgeving is niet meer van deze tijd. OMC staat voor Olfactorisch Management Concept (geurmanagement) en is ontwikkeld in samenwerking met en in opdracht van een Nederlands ziekenhuis. Primair is het concept ontwikkeld om de verpleegafdelingen te ontdoen van de zogenaamde ziekenhuislucht en deze te voorzien van een aangename geur middels het koudverstuiven van 100% natuurlijke etherische oliën.

Bekijk hier een filmpje waarop Ray Simons, eigenaar van OMC, uitleg geeft in het RTL 4 programma “Wist je dat?”

Wil je meer weten over OMC en ervaringen van zorginstellingen die met hen werken, volg dan deze link

Deel dit bericht