Share This Post

Aanvullende zorg en zingeving / Alle plaatsen / Alle sectoren / Betere zorg / Eigen keuze en verantwoordelijkheid / Helende omgeving / Menselijke interactie en liefdevolle bejegening / nieuws / Uitstekende behandeling en zorg / Vrienden, familie en gemeenschap spelen een positieve rol

Boek: tips om contact te maken met mensen met dementie

op-bezoek-bij-oudere-dementie-150x150 Het boek ‘Op bezoek bij een dierbare met dementie’ gaat in op wat dementie is en hoe de ziekte relaties kan veranderen. Ook geeft het boek goede tips en ideeën die je inspireren om echt contact met elkaar te maken.

Het boek is de eerste tastbare opbrengst van het project ‘Zorgen voor ZIN’ van Expertisenetwerk Levensvragen en Ouderen.

Positieve en praktische gids voor waardevol contact bij dementie

Op bezoek gaan bij een familielid of vriend(in) die lijdt aan dementie vinden veel mensen een moeilijke opgave. Met mensen met dementie is het immers lastig om een gesprek te voeren: ze weten weinig tot niets meer, ze herkennen je wellicht niet meer en bovendien: ze zijn zo weer vergeten dat je geweest bent. Wat heeft het dan voor zin om te gaan?

Dit boek helpt mensen letterlijk over de drempel. Het geeft een korte en heldere uitleg over wat dementie met iemand doet. Vervolgens biedt het vooral concrete ideeën om van het bezoek ook een goede tijd te maken. De auteurs zijn werkzaam in de zorg én ervaringsdeskundigen. Ze (her)kennen de ongemakkelijkheid die er kan bestaan in de omgang met mensen met dementie.

  • Een zeer heldere uitleg over wat dementie is en hoe het je relatie beïnvloedt.
  • Met talrijke voorbeelden en praktische toelichting over het maken van echt contact.
  • Een positief boek vol concrete ideeën om een bezoek leuker en waardevoller te maken. Denk aan ideeën op het gebied van muziek, eten en drinken, verhalen, natuur, oude foto’s en actualiteiten, etcetera.

“Wij hopen dat je ervaart dat er vaak veel mogelijkheden zijn om contact te hebben met je dierbare met dementie en dat je in dat contact beiden van onschatbare waarde kunt zijn, al kan de ander dat niet altijd meer met zoveel woorden zeggen.”

Meer informatie

Het boek is geschreven door Marcelle Mulder en Anniek Kramer. Lees op hun website meer over het boek en hoe je het kunt bestellen.

bron: website zorg voor beter

Share This Post