Planetree Tour 2018

 


De 5e editie van de Planetree Tour – Donderdag 24 mei 2018

Tijdens deze 5e editie van de Planetree Tour bezoek je twee locaties die erkend zijn voor hun merkbaar en kwalitatief goede en warme zorg en de fysieke en sociale omgeving die het welzijn van de bewoners bevorderen. De Planetree Tour biedt een uniek kijkje in de keuken bij deze prachtige locaties!

Wist je dat de tour een middel is om te voldoen aan de eisen van het kwaliteitskader ouderenzorg? Eén van die eisen zijn de zogenaamde ‘collegiale bezoeken’. Het meedoen aan een tour is dus een manier om te voldoen aan de eisen die het zorginstituut stelt, en tegelijk een fantastische manier om een kijkje te nemen bij andere Planetree instellingen. Win-win!

De Tours die tot nu toe hebben plaatsgevonden, worden gemiddeld gewaardeerd met een 8,4!

Wat eerdere deelnemers ons vertelden over de Planetree Tours

“Prachtig middel om te leren en te ontwikkelen met elkaar, delen van kennis, ervaring en verdieping.”
“Boven verwachting. Meer mensen zouden dit moeten doen.”
“Zeer aan te bevelen. Maak de tijd, het is de moeite waard!”
“Een ieder zou dit een keer moeten meemaken om het enthousiasme te beleven.”
Tijdens deze tour bezoek je ’s morgens Landgoed De Grote Beek en diverse leer- en werkprojecten en het e-Lab van GGzE in Eindhoven. ’s Middags bezoek je het Audiologisch Centrum Eindhoven van Libra Revalidatie & Audiologie.
De tour begint om 9:30 uur bij de eerste locatie. Je gaat hier op eigen gelegenheid naartoe. Vervoer naar de tweede locatie is per eigen auto. Kom je met het openbaar vervoer naar de eerste locatie? Laat ons dat dan even weten zodat we voor een oplossing kunnen zorgen.

Programma

Vanaf 9:15 uur                    Ontvangst met koffie en thee bij GGzE, Grote Beekstraat 18b, Eindhoven

9:30 uur                               Start tour GGzE

12:00 uur                             Lunch bij Grand Café Het Ketelhuis, leer- en werkproject van GGzE.

 

Tijdens de lunch kijken we terug op de ochtend; wat zijn tips en tops? Tourbegeleidster Wyneke Oostenveld van Planetree daagt je verder uit om uit te vinden en/of te delen hoe mensgerichte zorg in jouw organisatie, programma’s en personen tot uiting komt.Daarna vertrekken we naar Libra Revalidatie & Audiologie.

13:30 uur                            Start tour Libra Revalidatie & Audiologie

16:00 uur                            Gezamenlijk vertrek naar GGzE

17:30 uur                            Gezamenlijke afsluiting

 

Kosten: €60,- voor Planetree deelnemers (mensen verbonden aan een Planetree zorginstelling) en €70,- voor niet-Planetree deelnemers.

Meld je nu aan!

GGzE

Planetree in de GGzE, Ervaar het zelf!

 
GGzE is ervan overtuigd dat mensen blijer en gelukkiger worden als ze meedoen aan de samenleving. Daarom helpen we hen om hun persoonlijke talenten te ontdekken en te gebruiken. Zo helpen we mensen met psychische klachten om een stap vérder te zetten, op een manier die past bij ieders mogelijkheden en ambities. Planetree is een manier van denken, kijken, luisteren en doen waarin mensgerichte zorg voorop staat. GGzE brengt het gedachtegoed in de praktijk. Dat ervaren cliënten en bezoekers dagelijks. Bijvoorbeeld in de omgang met medewerkers, de huiselijke sfeer van de afdelingen of in de voorzieningen en activiteiten op de locaties.
Als deelnemer aan de Planetree Tour breng je een bezoek aan Landgoed De Grote Beek in Eindhoven (hoofdlocatie van GGzE). Tijdens de tour krijg je inzicht in hoe een klinische afdeling (in een gebouw uit 1918!) volgens het
Planetree-gedachtegoed is gerenoveerd.
Ook bezoek je een aantal bijzondere leer- en werkprojecten zoals De Paardenhoeve en de Bed & Breakfast. Tenslotte laten we zien hoe GGzE met innovatie omgaat door een bezoek aan het e-Lab. De tour bij GGzE eindigt met een heerlijke lunch bij Grand-Café Het Ketelhuis, één van de leer/werk-bedrijven van GGzE in een bijzondere en sfeervolle locatie.

Libra Revalidatie & Audiologie

Libra Revalidatie & Audiologie biedt specialistische diagnostiek, behandeling en begeleiding aan mensen met een lichamelijke, cognitieve en/of auditieve beperking. Zowel volwassenen als kinderen en jongeren kunnen bij ons terecht. Voor specialistische revalidatie kun je terecht in Weert, Eindhoven en Tilburg. Voor problemen op het gebied van gehoor, spraak en taal kun je naar onze audiologische centra in Eindhoven, Tilburg, Breda en Uden.

Tijdens deze Planetree Tour heten we je van harte welkom bij het Audiologisch Centrum, locatie Eindhoven. Wij geven je een inkijkje in hoe wij mensgerichte zorg geven aan volwassenen en kinderen met vragen op gebied van het gehoor, de spraak-taalontwikkeling en communicatie. Denk hierbij aan hoortoestellen en andere hulpmiddelen om beter te kunnen horen, de inzet van gebaren en hoor- en communicatietraining.
We leiden je rond en laten je zien én ervaren hoe deze specialistische zorg in de praktijk gaat. Misschien werk je wel met mensen die slechthorend zijn of ken je ze. Waar kun je op letten? Hoe is het om minder goed te horen? Wat is er mogelijk? Ervaar het zelf tijdens deze tour! Loop jij met ons mee?