Planetree Tour 2017

Planetree tour 2017

 


De 4e editie van de Planetree Tour – Donderdag 16 november 2017

Tijdens deze 4e editie van de Planetree Tour staan locaties centraal die allen begin 2017 het internationale Planetree Label voor mensgerichte zorg toegekend hebben gekregen. Ze zijn hiermee erkend voor hun merkbaar en kwalitatief goede en warme zorg en de fysieke en sociale omgeving die het welzijn van de bewoners bevorderen. De Planetree Tour biedt een uniek kijkje in de keuken bij deze prachtige locaties!

De Tours die tot nu toe hebben plaatsgevonden, worden gemiddeld gewaardeerd met een 8,3!

Wat eerdere deelnemers zeiden over de Planetree Tour..

“Wat een inspirerende dag.”

“Mooi om te zien hoe je nou praktisch invulling kan geven aan mensgerichte zorg.”

“Prachtig middel om te leren en te ontwikkelen met elkaar, delen van kennis, ervaring en verdieping”

“Een mooie ervaring, zoveel gezien en geleerd! Dit had ik niet willen missen.”

“Een ieder zou dit een keer moeten meemaken om het enthousiasme te beleven.”

Tijdens deze tour breng je ‘s morgens een bezoek aan Centrum voor Wonen & Zorg Kroonestede (Groenhuysen) in Hoeven, Noord-Brabant en ’s middags aan verpleeghuizen Ter Reede Vondellaan  Scheldehof in Vlissingen (WVO Zorg).

Je komt op eigen gelegenheid naar Kroonestede; het vervoer naar WVO Zorg en weer terug naar Kroonestede wordt verzorgd en vindt plaats per bus. De busrit is inhoudelijk onderdeel van het programma. Tijdens de busrit maak je verder kennis met elkaar en met Planetree en de invulling ervan in beide instellingen.

Programma

Vanaf 9:15 uur                    Ontvangst met koffie en thee bij Kroonestede, Pioenroos 1, Hoeven

9:30 uur                               Start tour Kroonestede

12:00 uur                             Gezamenlijk vertrek naar WVO Zorg

Lunch in de bus. We kijken terug op het bezoek aan Kroonestede; wat zijn tips en tops? Marij Naarding van Planetree Nederland daagt je verder uit om uit te vinden en/of te delen hoe mensgerichte zorg in jouw organisatie, programma’s en personen tot uiting komt.

13:30 uur                            Start tours WVO Zorg

16:00 uur                            Gezamenlijk vertrek naar Kroonestede

17:30 uur                            Afsluitend hapje en drankje bij Kroonestede

 

Kosten: €75,- voor Planetree deelnemers (mensen verbonden aan een Planetree zorginstelling) en €85,- voor niet-Planetree deelnemers.

Meld je nu aan!

Kroonestede

Samen wonen, leven, werken en thuis voelen.

Centrum voor Wonen en Zorg Kroonestede is onderdeel van Groenhuysen, een zorgorganisatie in de regio Roosendaal. De visie van Groenhuysen is: ouder worden, jezelf blijven!

Kroonestede is geopend in 2006 en biedt een breed palet aan zorg en zorgtaken, producten en diensten aan haar ruimt 130 bewoners, zoals regulier wonen met en zonder behandeling, groepswonen PG en somatiek en dagbesteding. Het gebouw is goed ingericht op de bewoners, die hun ruime appartementen geheel naar eigen smaak en voorkeur kunnen inrichten. Er is veel aandacht voor een veilige omgeving met zoveel mogelijk bewegingsvrijheid dankzij de inzet van menswaardige technologie en slimme inrichtingskeuzes.

Wat direct opvalt bij binnenkomst is de warme, hartelijke ontvangst. Ervaar tijdens de Tour hoe het door bewoners en familie geprezen ‘thuisgevoel’ als een warme deken over je heen valt. Bij Kroonestede draait alles om de mens en dat zie je dan ook terug in de recente cliënttevredenheidsmeting: de locatie kreeg gemiddeld een 8,8 en 100% van de respondenten zou de locatie absoluut aan dierbaren aanbevelen.

De mensgerichte visie van de locatie, verweven met de visie van Planetree, is de leidraad voor de totale zorgverlening. Bewoners en familie hebben volop keuzemogelijkheden, krijgen een persoonlijk (zorg)arrangement aangeboden en familie participeert waar mogelijk.

Binnen Kroonestede wordt een scala aan activiteiten geboden en er is een bruisend verenigingsleven waar iedereen welkom is. Het gebouw is een belangrijk middelpunt in de wijk waarin ze gelegen is: jong en oud komt met elkaar in contact tijdens club- en thema avonden en festiviteiten. De vele vrijwilligers dragen op hun beurt ook absoluut bij aan het gemeenschapsgevoel.

Maak tijdens de Tour kennis met deze bijzonder gastvrije locatie en de hartverwarmend vriendelijke en betrokken medewerkers, vrijwilligers én bewoners!

WVO Zorg

WVO Zorg is een middelgrote zorgorganisatie op Walcheren in Zeeland. Vanuit ons motto Samen voelt beter geloven we dat contact met de wereld om je heen een positieve werking heeft op je welzijn. Dit is dan ook een belangrijk uitgangspunt in onze zorgverlening.

In ons verpleeghuis Ter Reede Vondellaan wonen verspreid over kleine groepswoningen zo’n 100 mensen met dementie. Wij bieden de bewoners een prettig en veilig thuis, waar zij hun vertrouwde leven zoveel mogelijk kunt voortzetten. Familie en vrienden zijn altijd welkom en worden actief bij het dagelijks leven betrokken.

Tijdens de Tour laten we je zien hoe wij een helende omgeving voor onze bewoners creëren. We hebben een reminiscentieruimte en een snoezelbad, we bieden muziektherapie en hebben een atelier om te keramieken of te schilderen.

Daarnaast maak je kennis met Video-interventie en Dementia Care Mapping, twee methodes die helpen om gedrag van bewoners te observeren en daar een goede reactie op te geven. We vertellen over therapiehonden en de zeehondrobot en hoe de inzet hiervan  helpt om onrust en agressie te verminderen.

In ons nieuwe en duurzaam gebouwde verpleeghuis Scheldehof laten we je zien hoe we menswaardige technologie toepassen. Zo werken we o.a. met camera’s en ‘leefcirkels’: slimme sensoren om de bewoners maximale bewegingsvrijheid te geven.

Kortom: kom kijken, luisteren én voelen hoe Planetree de inspiratiebron is geweest voor het wonen en werken op onze locaties!