Hoe zorgen we voor meer geluk in de ouderenzorg? 

De Community of Practice, een samenwerkingsverband van Cardia, Rudolf Steiner Zorg, Saffier en WelThuis, heeft op 23 september 2020 het symposium Samen Innoveren georganiseerd.  

In de afgelopen maanden hebben we ervaren hoe belangrijk innovatie is. Met ook nog andere uitdagingen voor de deur willen we ervoor zorgen om met plezier menslievende zorg te kunnen blijven bieden. Daarvoor moeten we onze wijsheden bij elkaar brengen.

Tijdens dit 100% virtuele event hebben laten we ons inspireren door succesvolle innovaties en geleerde lessen. Professor Evelien Wouters heeft een beeld geschetst van de urgentie voor innovatie in de ouderenzorg en waardevolle adviezen gegeven om innoveren ook succesvol aan te pakken.
We hebben kunnen zien wat met technologie mogelijk is om mensen langer thuis te laten wonen en/of zelfstandiger te laten leven en we hebben innovaties gezien die zorgverleners ondersteunen in het werk. Via de knop ‘GoodieBag’ kun je veel informatie van alle sprekers vinden.

Op 25 november 2020 zal dit symposium worden vervolgd via een workshop Creatief Mensgericht Ontwerpen – Design thinking in a nutshell. Voor de voorinschrijving hiervan kun je van onderstaande knop ‘Aanmelden” gebruik maken.

Praktische informatie
De workshop Creatief Mensgericht Ontwerpen – Design thinking in a nutshell vindt plaats op 25 november 2020 en duurt van 15.00 uur tot 16.30 uur. Het wordt een interactieve sessie waarin je ook zelf aan de slag zult gaan met enkele technieken. Deze workshop zal via Zoom plaatsvinden.

Meld je aan via de onderstaande knop en je ontvangt dan op een later moment nadere informatie. Roos Trooster, senior Adviseur en trainer van Planetree, is facilitator van deze workshop.

Aan deelname van deze workshop zijn geen kosten verbonden.

Vragen kun stellen via SamenInnoveren@planetree.nl. Planetree organiseert deze workshop in opdracht van de Community of Practice.

Namens de Community of Practice,

Aveliene Kool, Nickie van der Wulp, Elisabeth de Vries en Annemieke Dalenberg