Progressional People

Progressional People

FWG – Progressional People    –    Werkplezier in de zorg
FWG Progressional People is hét advies- en onderzoeksbureau voor HR in de zorg. FWG Progressional People helpt zorgorganisaties te reageren op transities en te anticiperen op de toekomst. Deze toekomst hebben we scherp in beeld door ons continue onderzoek naar ontwikkelingen in de sector, die we weten te vertalen naar de gevolgen voor werkprocessen, functies én mensen.   

De beweging Werkplezier in de zorg

Werkplezier in de zorg. Dé beweging van FWG Progressional People om het werkplezier en de autonomie van de medewerkers in de zorg te vergroten en de kwaliteit van dienstverlening richting cliënten en patiënten verder te verbeteren. Met de beweging, met Sabine Uitslag als ambassadeur, willen we een positieve impuls geven aan het imago en de arbeidsmarktpositie van de zorg in Nederland. Het thema Werkplezier in de zorg staat centraal in bijvoorbeeld ons jaarlijkse HR-event in het najaar en ook bij de HR Zorg Award die we uitreiken. Daarnaast is werkplezier verweven in de thema’s waarmee we werken zoals Semco Style Healthcare, Talentontwikkeling en Functioneringsgesprekken in teamverband.

WAAROM DEZE BEWEGING?

Mensen die in de zorg werken zijn gepassioneerd en toegewijd. In hun dagelijkse werk worden zij echter te vaak afgedreven van waar hun vak echt over gaat: de cliënt. Ten opzichte van andere sectoren is de werkstress en belasting van medewerkers in de zorg hoog. Dit komt het imago van de zorg als werkgever niet ten goede. En dat terwijl het aantal vacatures alleen maar toeneemt én het zorgvak bovendien heel mooi is! De beweging Werkplezier in de zorg is een stimulans om werken in de zorg weer aantrekkelijk te maken. Niet alleen voor huidige zorgprofessionals, maar ook voor mensen buiten de zorg en, niet te vergeten, de millennials!

 

Meer weten?

Wil je meer weten over hoe wij te werk gaan? Neem dan gerust contact op.