Orikami

Kwaliteit van zorg én kwaliteit van leven verbeteren met Data Wetenschap

Kwaliteit van zorg en kwaliteit van leven verbeteren door slim gebruik te maken van Big Data, kan dat? Jazeker! Kom zelf ervaren hoe de toekomst van de zorg er uit ziet. En wat er nu al mogelijk is om zorg echt persoonlijk te maken door de inzet van Data Wetenschap. Hoe we verborgen patronen en minuscule veranderingen kunnen ontdekken in gezondheidsdata en daarmee voorspellingen kunnen doen, leggen we graag uit aan de hand van verschillende voorbeelden uit de dagelijkse praktijk.

Door gebruik te maken van Machine Learning technieken kunnen we gepersonaliseerde voorspellingen doen voor betere kwaliteit van zorg en betere kwaliteit van leven. Daardoor wordt zorg op maat écht mogelijk. “Maar dat doen we toch al, zorg op maat leveren.” Natuurlijk doet u dat. Door goed te luisteren naar wat patiënten of cliënten zelf aangeven en prettig vinden. “De menselijke maat, dat gaat over het individu en niet over het meten van cijfers.” De menselijk maat gaat zeker over het individu. Maar door objectief te meten welke waarden passen bij elk individu met zijn of haar specifieke kenmerken, zijn DNA, maak je zorg pas echt persoonlijk.

Daardoor kunnen we bijvoorbeeld mensen helpen om zelf hun ziekteverloop te monitoren en kunnen we het verloop gaan voorspellen. Of gegevens over de teamsfeer koppelen aan ziekteverzuimcijfers en incidenten om de kwaliteit van zorg te verbeteren. Uiteraard zijn alle projecten wetenschappelijk gevalideerd én ontwikkeld in co-creatie met behandelaars en patiënten.

 

Meer weten?

Wil je meer weten over hoe wij te werk gaan? Neem dan gerust contact op.