De best mogelijke zorg

De best mogelijke zorg

Planetree helpt zorginstellingen bij het invoeren en onderhouden van zorg die er toe doet voor de cliënt en zijn omgeving. Cliënt en zorgverlener werken samen aan de best mogelijke zorg die het best past bij de behoeften van de cliënt.

1. Menselijke interactie en liefdevolle bejegening
Planetree gaat over mensen die elkaar helpen, echt contact maken, aandacht geven, luisteren naar wat nodig is. Cliënten, naasten en medewerkers voelen zich welkom en serieus genomen.

2. Eigen keuze en verantwoordelijkheid door informatie en educatie
Cliënten kunnen over hun ziekte en gezondheid leren en regie nemen over hun zorg en welzijn. Ze hebben toegang tot en inspraak in hun zorgdossier. Mogelijke behandelingen en gevolgen van keuzes worden uitgelegd. Cliënten voelen zich gehoord en hebben keuzevrijheid.

3. Uitstekende behandeling en zorg
De (medische) kwaliteit van zorg en veiligheid is belangrijk voor elke Planetree organisatie: up-to-date wetenschappelijke kennis, vakbekwaamheid en deskundigheid van het personeel en technologische en logistieke ontwikkelingen dragen bij aan herstel, veiligheid en/of welbevinden van de cliënt.

4. Gezond eten, drinken en bewegen
Eten en drinken is essentieel voor de gezondheid en kan voldoening en rust geven. Planetree-instellingen bieden gezonde en smakelijke maaltijden met voldoende keuze en op diverse tijdstippen ook voor naasten. De organisatie geeft adviezen en tips voor gezond eten. Door gerichte en passende bewegingsprogramma’s kunnen cliënten de gezondheid van hun lichaam behouden of bevorderen.

5. Aanvullende zorg en zingeving
In Planetree instellingen wordt zoveel mogelijk gedaan om de kwaliteit van leven te vergroten. Kwetsbaarheid door ziekte, ouderdom of handicap leidt vaak tot vragen over zingeving en het opnieuw evalueren wat echt belangrijk is in het leven. Belangrijk is dat de mens achter de cliënt zich goed voelt en regie houdt.  Aanvullende zorg wordt geboden zoals (hand) massage, reiki, geuren, acupunctuur, huisdieren, stilteruimtes, muziek, verhalenvertellers, levensverhalen schrijven, films, kunst etc.

Meer weten?

Wil je meer weten over hoe wij te werk gaan? Neem dan gerust contact op.