Active Cues – Tovertafel

Active Cues – Tovertafel

De Tovertafel is een zorginnovatie die geluksmomenten creëert voor mensen met een cognitieve uitdaging en de mensen om hen heen. Speelse, interactieve lichtprojecties op tafel nodigen de spelers uit om samen in beweging te komen. De Tovertafel is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek en wordt ontwikkeld via co-design; samen met de doelgroep. De spellen stimuleren naast fysieke en cognitieve activiteit ook sociale interactie. Ze verbinden de spelers met elkaar, maar ook met familieleden en zorgmedewerkers.

Spelen voor wie dat niet vanzelfsprekend is
We hebben Tovertafels ontwikkeld voor verschillende doelgroepen. De activerende spellen van de Tovertafel Original zijn speciaal ontwikkeld voor ouderen met dementie. De Tovertafel UP biedt een uitdagende activiteit voor mensen met een verstandelijke beperking. In april 2017 lanceert Active Cues de Tovertafel Unique voor kinderen met een autismespectrumstoornis.

Active Cues creëert geluksmomenten in de zorg
Active Cues ontwikkelt spellen voor mensen met een cognitieve uitdaging. Want: volgens ons heeft iedereen het recht om te spelen! Helaas is spelen voor veel mensen niet vanzelfsprekend omdat zij worden uitgedaagd door een beperking. Omdat spelen positief kan bijdragen aan ieders gezondheid en levenskwaliteit, willen wij dit voor iedereen toegankelijk maken.

Co-design & onderzoek
Al onze spellen worden ontwikkeld volgens de co-designmethode. Doordat we de doelgroep nauw bij het ontwerpproces betrekken, kunnen we onze producten goed afstemmen op hun behoeften en zorgen dat de spellen hen zo goed mogelijk stimuleren. De Tovertafel Original is ontstaan uit het promotieonderzoek van Hester Le Riche. Onderzoek is nog steeds een van onze belangrijkste pijlers. Tijdens de ontwikkeling van onze producten werken wij samen met universiteiten over de hele wereld. Zo blijven onze producten in ontwikkeling!

Meer informatie: www.tovertafel.nl

Meer weten?

Wil je meer weten over hoe wij te werk gaan? Neem dan gerust contact op.