Planetree Conferentie Tours 2017

Maak met een tour op woensdag 22 maart je conferentieprogramma compleet!

Samen met een bezoek aan de conferentie vormt deze tour hét pakket voor inspiratie en oplossingen.
De dag voor de conferentie bieden wij 2 tours aan. Een tour duurt een hele dag en bestaat uit een bezoek aan 2 locaties.
Tijdens deze bezoeken zie, voel, ruik en ervaar je hoe deze organisaties mensgerichte zorg in de praktijk vormgeven.

Door het interactieve karakter van de tours, is er volop gelegenheid om vragen te stellen.
Lees op de tabbladen ‘Tour 1‘ en ‘Tour 2’ meer over de locaties die je kunt bezoeken.
En kies een tour naar de 2 organisaties die je graag zou willen bezoeken.


Hoe werkt een tour?

Een tour begint om 9:30 uur bij de eerste aangegeven organisatie. Je gaat hier op eigen gelegenheid heen.
Voor vervoer van organisatie 1 naar 2 wordt gezorgd, evenals voor de terugrit naar organisatie 1.
Tijdens deze busrit wordt een inhoudelijk programma verzorgd.
Je bent tussen 17:00 en 18:00 uur weer terug bij locatie 1.
Lunch is inbegrepen.
Deelname aan een tour bedraagt €75 voor Planetree deelnemers en €85 voor niet-Planetree deelnemers.

Planetree Tour 1: Zorggroep Almere & Elver (Nieuw-Wehl)

Zorggroep Almere – zorg in een passende omgeving

zgaDeze tour laat u kennismaken met de nieuwe sociotherapeutische leefmilieus, die in verpleeghuis Polderburen van Zorggroep Almere het afgelopen jaar zijn ingevoerd.

Een leefmilieu is een leefomgeving waarin behoeften en mogelijkheden van cliënten centraal staan. Huisvesting, dagbesteding, zorg, behandeling en begeleiding zijn doelbewust op elkaar afgestemd.

Voor Polderburen is niet het ziektebeeld bepalend voor de zorg en behandeling die geboden wordt. Centraal staan de behoeften en mogelijkheden van cliënten ten aanzien van wonen, contacten, rust, structuur en activiteiten in combinatie met de zorgvraag. Zo kan de cliënt iemand zijn die graag het contact met anderen opzoekt of is het juist iemand die zich liever terugtrekt. Misschien vindt de cliënt een wat drukkere omgeving prettig of heeft men juist liever rust om zich heen. Polderburen kiest voor leefmilieus omdat met deze manier van werken de specifieke zorg, behandeling, begeleiding en activiteiten zo goed mogelijk op elkaar afgestemd kunnen worden.

U krijgt een uitgebreide uitleg van de ideeën, die ten grondslag liggen aan deze vorm van passende zorg, u krijgt uiteraard een rondleiding en er is volop mogelijkheid vragen te stellen. Van harte welkom op 22 maart 2017 bij het trotse en enthousiaste team van Polderburen!

Elver – zorg voor mensen met een verstandelijke beperking

planetree-bij-elverHoe kun je Planetree ideeën praktisch inzetten in de dagelijkse zorg, begeleiding en behandeling van mensen met een verstandelijke beperking? In de tour bij Elver laten we u precies dát zien.

We nemen u mee naar woon- en dagbestedingsgroepen, waar cliënten en medewerkers zelf vertellen welk verschil Planetree nou eigenlijk maakt. Verder laten we u graag kennismaken met het Elver Behandelcentrum, waar alle specialisten onder één dak samenwerken, en met de Belevingstuin, die alle belangrijke plekken op de hoofdlocatie met elkaar verbindt. We vertellen over onze best practices, zoals het Wensenboek. Een bij Elver ontwikkelde methodiek om “ziek zijn” en “doodgaan” bespreekbaar te maken voor cliënten, verwanten en begeleiders. Wil je ervaren welk verschil Planetree bij ons maakt? Kom dan naar Nieuw-Wehl in de Achterhoek op 22 maart!

Planetree Tour 2: Spaarne Gasthuis (Hoofddorp) & HagaZiekenhuis (Den Haag)

Spaarne Gasthuis (locatie Hoofddorp) 

spaarne-1Oncologische zorg organiseer je multidisciplinair. Het Spaarne Gasthuis heeft zich bij de ontwikkeling en realisatie van het Oncologie Centrum volledig aangepast aan het welbevinden van de oncologische patiënt, zowel ten aanzien van bouw, architectuur, inrichting als patiëntenconcept. Niet alleen is de organisatie ondersteunend aan het proces waar de patiënt deel van uitmaakt, maar ook is er naast menswaardige technologie een rustige en ontspannen sfeer gecreëerd door de toepassing van kleuren, het aanbod van verschillende zitjes in “wachtpleinen”, veel daglicht, uitzicht en een transparant ruimtelijk gebouw. Het Spaarne Gasthuis biedt een kijkje achter de schermen van het Oncologie Centrum!

HagaZiekenhuis –  Den Haag

lr_haganieuwbouw_8059HagaZiekenhuis in Den Haag heeft zich bij de ver-/nieuwbouw o.a. laten inspireren door het Planetree concept. Sinds 2008 zijn we lid van Planetree Nederland en dit was ook het startsein voor een ingrijpende verbouwing. Inmiddels zijn alle verpleegafdelingen en de entree/receptie verbouwd en zijn de nieuwe SEH en het regionale hartcentrum gerealiseerd. Ook de nieuwbouw van het Juliana Kinderziekenhuis, het Haga Juliana Geboortecentrum en het state of the art-OK-complex zijn in gebruik genomen. Tegelijk hebben we de ICT vernieuwd en het nieuwe werken geïntroduceerd, alles steeds met in het achterhoofd: de patiënt centraal stellen. Hoe hebben we dat gedaan? Met een presentatie en een rondleiding vertellen we je over het proces er naartoe en laten we je de nieuwe gebouwen en afdelingen zien, waar we zo trots op zijn.