Titel tours

Tour 2

Woensdag 5 oktober 2016, 9:30 – 17:30 uur

GGzE (Eindhoven) en Geriatrisch Revalidatiecentrum Plataan en Verpleeghuis Molenpark, Heerlen (Sevagram) 

GGzE

Tour 2 (2) Hoe geef je het gedachtegoed van Planetree in de psychiatrie vorm? Door een bezoek aan Landgoed de Grote Beek in Eindhoven (hoofdlocatie van GGzE) krijg je inzicht in hoe de poliklinische zorg (aan kinderen en jeugd) eruit ziet, hoe een klinische afdeling (in een gebouw uit 1918!) volgens de Planetree-principes is gerenoveerd en hoe de healing environment van een forensische kliniek in de praktijk vorm krijgt.  Voor een aantal geïnteresseerden zal ook een bezoek aan de high intensive care unit mogelijk zijn. Deze unit heeft in 2014 de Spirit of Planetree Award gewonnen. Kortom: wil je de beste mensgerichte psychiatrische zorg in een helende omgeving zien, dan ben je van harte welkom op X oktober 2016!

 

Sevagram heet u van harte welkom

Tour 2 (1) resize  Als deelnemer aan de Planetree Tour bezoek je bij Sevagram 2 locaties die iets bijzonders te bieden hebben: Geriatrisch Revalidatiecentrum Plataan en verpleeghuis Molenpark.

Plataan is een innovatief (vernieuwend) geriatrisch revalidatiecentrum, dat zich in het bijzonder richt op uitstekende mensgerichte zorg voor ouderen, die na een ziekenhuisopname vaak nog gebaat zijn bij een korte doch intensieve revalidatiebehandeling. Plataan ondergaat momenteel een (fasegewijze) renovatie om nóg betere mensgerichte zorg conform de Planetree-visie te bieden. Een gedeelte van de renovatie is gereed en met trots willen we de deelnemers aan de Tour laten zien hoe een verouderde huisvesting kan transformeren naar een meer helende omgeving. Bovendien is bij de renovatie veel aandacht geschonken aan vernieuwende technologie die mensgerichte zorg kan ondersteunen. Een kleine demonstratie hiervan maakt onderdeel uit van de Tour. Speciaal gericht op de doelgroep, de revalidanten, staat in Plataan alles gericht op “bewegen”. Je kunt tijdens het bezoek kennis maken met het Beweegpad en het Zingende Zebrapad.

 

Molenpark is een verpleeghuis voor ouderen met dementie, die voortdurend toezicht en zorg nodig hebben. Molenpark biedt hun kleinschalige, mensgerichte zorg in een huiselijke en veilige omgeving. Tijdens het bezoek aan Molenpark willen wij u 2 projecten laten zien die uitgekozen zijn binnen het programma Waardigheid en Trots van staatssecretaris Van Rijn en die perfect aansluiten bij het bieden van merkbaar betere mensgerichte zorg volgens de Planetree visie.

Het betreft de Dementiegame en Gang van de Tijd. In de Dementiegame worden op innovatieve wijze primair mantelzorgers en daarnaast medewerkers en vrijwilligers in een serious online game uitgenodigd om te leren omgaan met mensen die lijden aan (beginnende) dementie. Wat doe je wel en wat doe je niet? Omdenken is hier het toverwoord…

In de “Gang van de tijd” is in zorgcentrum Molenpark een herkenbare bioscoopomgeving gecreëerd met rode pluche stoelen. Op een groot scherm worden voor cliënten en hun familie filmfragmenten getoond die de kijkers terugvoeren naar voor hen vervlogen tijden. Samen genieten!

Aanvullende informatie

Praktische zaken

  • Elke tour begint om 9:30 uur bij de eerst aangegeven organisatie. Je gaat hier op eigen gelegenheid naartoe.
  • Voor vervoer van organisatie 1 naar 2 wordt gezorgd, evenals voor de terugrit naar organisatie 1. Tijdens de busrit wordt een inhoudelijk programma verzorgd.
  • Je bent tussen 17:00 en 18:00 uur weer terug bij locatie 1.
  • Lunch is inbegrepen.
  • In september wordt het programmaboek van de tours, inclusief adressen, toegestuurd.

Kosten

Deelname aan de tour bedraagt 120 euro p.p. voor Planetree deelnemers en 150 euro p.p. voor niet bij Planetree aangesloten (zorg)organisaties.

Genoemde bedragen zijn inclusief 19% btw.

Voorwaarden

  • Aanmelden kan t/m woensdag 28 september 2016 via deze website. De betaling kan worden voldaan via iDeal of factuur en moet uiterlijk op 21 september zijn ontvangen.
  • Er is een maximaal aantal kaarten beschikbaar (30 per tour). Vol = vol.
  • Bij onvoldoende deelname kan het zijn dat een tour komt te vervallen. Het is dan wel mogelijk bij de andere tour aan te sluiten. Hierover zal de organisatie tijdig communiceren.
  • Bij annulering vóór 21 september 2016 zal 25 euro aan administratiekosten in rekening worden gebracht. Na deze datum ben je het volledige bedrag verschuldigd. Mocht je onverhoopt verhinderd zijn, kun je vervanging sturen. Hiervoor stuur je een e-mail naar kennis@planetree.nl. Dit kan tot 1 oktober 2016. De vervanging is pas definitief geregeld wanneer deze door Stichting Planetree Nederland is bevestigd.
  • Toegang tot de tour is persoonlijk en op naam.