Planetree Conferentie 2019

Sprekers

akkoord foto Lucien Engelen - LinkedIn

Lucien Engelen ‘Hoe technologie empathie, gebruikerservaring en cultuur kan veranderen’

Oprichter van het Radboud REshape Center en adviseur van de Raad van Bestuur van het Radboud Universitair Medisch Centrum. Eigenaar van transform.health. 

Zelfrijdende wagens, slimme speakers, avatars die mens-echt lijken en een techniek om stukjes defect DNA van de mens te knippen en een nieuw stukje terug te plakken. Maar ook apps op je smartphone om informatie over gezondheid of welzijn uit te wisselen. Allemaal ontwikkelingen die een aantal jaren geleden nog als ’toekomst’ bestempeld werden en nu realiteit zijn. We staan voor grote veranderingen, niet alleen in mogelijkheden maar ook in ons werk. Hoe gaat dit uitpakken in een wereld waarin de zorgvraag alleen nog maar zal toenemen en het budget vrijwel zeker niet groter zal worden, eerder minder zelfs.

(Hoe) kan technologie (deels) een antwoord zijn op de toenemende burn-out-cijfers in de zorg en (hoe) kan het de ervaring van patiënten en hun familie verbeteren? Welke technologie is het waard om over na te denken en actief uit te proberen en hoe adresseren we de ‘olifant in de kamer’: cultuur.

Verwacht niet dat Lucien een antwoord heeft op alle vragen: ga zelf ‘aan de slag’ met technologie in de zorg, mét een goed overzicht van de ontwikkelingen op wereldschaal.

akkoord foto Ben Tiggelaar

Dr. Ben Tiggelaar ‘Beter’

Dr. Ben Tiggelaar (1969) is onafhankelijk schrijver van vele management bestsellers, internationaal vermaard en enthousiast spreker en bestudeert als gedragswetenschapper al ruim 30 jaar lang leiderschap en verandering. Zijn streven: individuen en organisaties helpen hun dromen om te zetten in actie. Op een positieve én effectieve manier. Stap voor stap beter worden. De ladder op.

We willen allemaal wel beter worden. Beter in ons vak. Binnen een betere organisatie mensen zich weer beter laten voelen. En vaak willen we ook zelf steeds beter worden als mens. Maar beter worden, als mens of als organisatie, vergt verandering. En iedereen met wat levenservaring weet, dat écht veranderen niet makkelijk is. Of je dit nu thuis doet, op je werk of als individu. Hoe kan het dan wel?

In zijn nieuwste boek De Ladder beschrijft Ben Tiggelaar aan de hand van een slim en eenvoudig model hoe je doelen stelt die wél werken. Hoe je gedrag kiest dat wél tot groei en succes leidt. En welke support wél helpt bij verandering en ontwikkeling.

Ga mee de ladder op en laat je verrassen door Bens sprankelende creativiteit, waarmee hij wetenschappelijke inhoud in een inspirerende vorm giet, snelheid afwisselt met stilstaan bij inzichten en zowel eye-openers geeft als praktische tips om te groeien, waar je morgen mee aan de slag kunt. Want iedereen, in alle rollen binnen de organisatie, kan bijdragen aan verandering.