Planetree Conferentie 2017

Sprekers

2012-08-21-gabrielanthonio-003Prof. dr. Gabriël Anthonio
Voorzitter RvB Verslavingszorg Noord Nederland
Bijzonder hoogleraar in: Leiderschap, Organisaties en Duurzaamheid (RUG)

Gabriël Anthonio is een gepassioneerde bestuurder en onderzoeker en is ooit begonnen in het uitvoerend werk als hulpverlener. Dit directe en persoonlijke contact heeft hij nooit losgelaten. Hij werkte bij de reclassering, in een jeugdgevangenis, een tbs-kliniek, de jeugdzorg en nu in de verslavingszorg. Hij werkt graag op plaatsen waar het schuurt in de samenleving en vindt daar, naar eigen zeggen, de mooiste diamanten. Tevens heeft hij een mensgerichte visie van besturen ontwikkeld. Geregeld verzorgt hij onderwijs en trainingen. Deelnemers melden daarover dat hij niet alleen het verstand, maar vooral het hart van zijn gehoor aanspreekt.

Gabriel maakte ons inspirerend bewust van de noodzaak tot mensgericht leiderschap om ambities waar te kunnen maken.

mms02asigProf.dr. Margriet Sitskoorn
Margriet Sitskoorn is hoogleraar klinische neuropsychologie aan de Universiteit van Tilburg. Haar onderzoek richt zich op hoe gedrag en omgeving invloed op de hersenen uitoefenen en hoe men op deze manier de emoties, vaardigheden en het gedrag van gezonde mensen en patiënten kan beïnvloeden. Zo wordt er binnen haar team o.a. onderzoek gedaan naar hoe je de prestaties van (top)sporters en (top)managers kunt verbeteren. Naast haar wetenschappelijke werk schrijft zij columns voor verschillende bladen en is zij een graag geziene gast bij tv-programma’s, waaronder de Nationale IQ Test. Margriet schreef de bestsellers: Het maakbare brein, Passies van het brein en Ik wil iets van jou, jij wilt iets van mij. Recent verscheen IK² (IK Kwadraat) – De beste versie van jezelf, dat inmiddels ook een bestseller is.

Margriet liet ons zien hoe ons brein functioneert wanneer we ambities willen waarmaken en daarbij ons denken en gedrag willen aanpassen.

schermafbeelding-2015-10-20-om-13-32-29

foto: Michiel Mulder

Drs. Richard de Leth
Richard studeerde geneeskunde en specialiseerde zich in de psycho-neuroimmunologie. Met zijn OERsterk-filosofie wil hij mensen helpen bij het bereiken van een gelukkige en gezonde levensstijl. Dat doet hij in zijn praktijk voor integrale geneeskunde, maar ook met lezingen, zijn blog, zijn app én zijn boeken. Richard schreef drie bestsellers en werkte als expert mee aan het boek ‘Vullen of Voeden’ van Wilfred en Lili Genee. Zijn laatste succesvolle project is de OERsterk Academy, met de gezondste online cursussen van het land.

Richard maakte ons deelgenoot van hoe hij zelf zijn ambities aan het waarmaken is en het roer volledig omgegooid heeft.