Deel dit bericht

conferentie / evaluatie / Events / Nieuwsberichten / planetaal / Planetree Conferentie 2018

Uitkomsten evaluatie Planetree Nederland Conferentie 2018 “Zin.”

Op 22 maart 2018 bezochten bijna 700 mensen de 10e Planetree Conferentie voor Mensgerichte Zorg in het NBC in Nieuwegein. Tijdens deze jubileumeditie deelden zij kennis, ambities, ervaringen en inspiratie met elkaar. Na afloop stuurden wij een evaluatieformulier dat door een derde van de bezoekers werd ingevuld. Daar zijn we heel blij mee! Uit deze evaluatie bleek dat bezoekers de dag als inspirerend en plezierig ervaarden en dat zij erg enthousiast waren over onze gastsprekers Vincent Bijlo en Professor Erik Scherder. De dag als geheel kreeg een prachtige 8,3. Een cijfer om trots op te zijn.

Het plenaire ochtendgedeelte werd gewaardeerd met een gemiddelde van 8,2. Gastspreker Vincent Bijlo heeft daarbij een zeer goede indruk achtergelaten, hij kreeg een 9 voor zijn keynote over ‘denken in patronen’. Aansluitend mochten maar liefst 12 locaties van vijf verschillende organisaties een Planetree label in ontvangst nemen uit handen van Patrick Charmel, president en CEO van het gerenommeerde Planetree gecertificeerde Griffin Hospital in Conneticut (USA), Pim Steerneman (bestuurder Sevagram) en Marjolein de Jong (voorzitter Raad van Bestuur Groenhuysen).

Wat een fantastische gastsprekers, wat een inspirerende dag. De mate van mensgerichtheid in zorg is allesbepalend.

Het plenaire middaggedeelte kreeg een 8,4 gemiddeld. In de middag vond onder andere de uitreiking van de Planetree Awards plaats. De film waarin de genomineerden worden gepresenteerd, is goed ontvangen. Professor dokter Erik Scherder sloot de dag af en heeft heel veel mensen weten te inspireren. Zijn bijdrage werd enorm goed gewaardeerd een 9,6. Het hoogste cijfer dat een gastspreker op de Planetree conferentie ooit heeft gekregen. Een groot aantal mensen gaf aan hij ondanks het tijdstip (aan het einde van de conferentie) en de ingewikkelde materie (het brein) de dag op een zeer inspirerende en actieve manier afsloot waardoor een “dip”niet aan de orde was.

Ik was best wel ‘vol’ aan het eind van de dag maar Erik Scherder wist op zo’n enthousiaste manier de aandacht vast te houden dat ik weer helemaal actief kon luisteren en mee kon doen. Geweldig inspirerend!

Inspiratiesessies en het Belevingsplein
Gedurende de ochtend en de middag werden er twee rondes met in iedere ronde 14 thema- en verdiepingssessies over verschillende onderwerpen aangeboden. Het totaaloordeel over de afzonderlijke sessies lag gemiddeld tussen de 6 en de 8,8. Uiteraard vindt terugkoppeling van de sessie-evaluaties plaats met de betreffende sessieleiders.

Natuurlijk was ook het Belevingsplein weer onderdeel van het programma. De mensen die hier een kijkje hebben genomen, gaven aan dat het aanbod gevarieerd was en dat ze interessante mensen, organisaties en bedrijven hebben ontmoet. Gemiddeld scoorde het Belevingsplein net als vorig jaar een 7,6.

Een prachtig vol Belevingsplein dit jaar met een uitgebreid aanbod van producten en diensten. Erg leuk dat je allerlei dingen in de eerste persoon kon ervaren. Een fijne plek om mensen van je eigen organisatie en van andere organisaties te ontmoeten en van elkaar te leren.

De gemiddelde scores m.b.t. de accommodatie, de catering en de begeleiding door het personeel van NBC lagen allen tussen rond de 9, iets hoger dan de gemiddeldes van vorig jaar.

Tips en tops
We hebben net als elk jaar veel tips gekregen om volgend jaar nog beter aan de behoeften van de deelnemers te kunnen voldoen. Er mag bijvoorbeeld nog meer aandacht besteed worden aan het daadwerkelijk betrekken en fysiek aanwezig zijn van patiënten/cliënten bij alle conferentie-onderdelen. Ook is een groter sessie-aanbod voor staffuncties wenselijk. Daarnaast benoemen een aantal bezoekers dat de uitreiking van de labels en de awards relatief lang duurt en daarmee de snelheid uit het programma haalt. Toch vinden wij het belangrijk om successen te vieren en deze prachtige best practices te delen met onze bezoekers. Bij de organisatie van de 11e editie van de Planetree Conferentie nemen we alle tips en tops mee. Deze 11e Planetree Conferentie voor Mensgerichte zorg kun je nu alvast in je agenda zetten op 21 maart 2019. We hopen jullie dan uiteraard (weer) te mogen ontvangen!

The post Uitkomsten evaluatie Planetree Nederland Conferentie 2018 “Zin.” appeared first on Planetree.

Deel dit bericht