Deel dit bericht

Alle plaatsen / Alle sectoren / besluitvorming / Betere zorg / Eigen keuze en verantwoordelijkheid / Gezonde organisatie / keuze / keuzehulp / Menselijke interactie en liefdevolle bejegening / nieuwsbrief / overleg / planetaal / samen / Uitstekende behandeling en zorg

Shared Decision Making – artikel Dorothea Wild MD

Bij shared decision making nemen artsen en patiënten op basis van weloverwogen voorkeuren samen een besluit. Hierbij wordt gebruik gemaakt van (wetenschappelijk) bewijsmateriaal om een beslissing te kunnen nemen. Het principe is niet nieuw, maar het op een actieve manier betrekken van patiënten bij het bepalen van hun voorkeuren en waardes, en door het gebruik van decision aids (keuzehulpen), belooft te leiden tot betere besluiten.
In haar artikel staat Dorothea Wild, arts bij Griffin Hospital, stil bij het hoe en waarom van Shared Decision Making. Klik hier om het artikel te lezen.

Op de website van de Raad voor de Volksgezondheid en Zorg (RVZ) is ook veel informatie te vinden over de participerende patiënt. Klik hier om naar deze site te gaan.

Contact met het PKc kan via kennis@planetree.nl.

Deel dit bericht