Deel dit bericht

Cees Frankruijter / Events / Gezonde organisatie / groeimindset / lerende organisatie / mindset / mindset instituut / nieuws / persoonlijke kracht / Trainers / training

Een mensgerichte mindset

Het nut en de noodzaak van een lerende organisatie bij mensgerichte zorg
Mensgerichte Zorg met Planetree in je organisatie betekent dat de organisatie een ‘lerende organisatie zal  worden’. Een lerende organisatie waarbij continu de vragen worden gesteld: wat werkt nu goed, wat waarderen we, wat werkt minder goed en verbeteren we?  Het stellen van de vragen ‘wordt de cliënt er beter van en waar blijkt dat uit?’ én ‘doen we het als team zinvol, efficiënt en hebben we er zin in’, helpen om de inspanningen die je doet ook echt de moeite waard te laten zijn.

Hoe ontwikkelbaar zijn wij en ben jij?
Om te kunnen leren en te kunnen veranderen is het belangrijk om te weten hoe ontwikkelbaar we eigenlijk zijn en hoe ontwikkelbaar jij zelf bent. Het breinvriendelijk leren en veranderen (Mindset Instituut*) geeft een aantal inspirerende en leerzame inzichten ter verkenning.

Drie verkenningen
Verkenning 1: Je overtuiging over je eigen ontwikkelbaarheid
Hoe denk je zelf dat je te ontwikkelen bent? Geloof je dat je het kunt is een overtuiging die je helpt het waar te maken. Of geloof je dat het je nooit lukt en krijg je hier dan ook altijd gelijk in? Een bekend fenomeen is dat als je denkt dat het je niet lukt, je brein dit waarmaakt voor je en het dus ook niet lukt.

Verkenning 2: Jouw overtuiging hoe jij denkt over de ontwikkelbaarheid van de ander
Welke beeld heb je van de ander en hoe kijk je tegen zijn of haar ontwikkelbaarheid aan?  Wat voor effect heeft dit uiteindelijk voor de ontwikkeling?
Bovenstaande heeft alles te maken met je mindset; het geloof in je eigen ontwikkelbaarheid én de ander. Vraag niet OF het kan, maar HOE het kan is een mooie uiting van een groeimindset. Denk je dat e.e.a. lastig, weinig tot niet, te ontwikkelen is bij jezelf en de ander dan heb je een fixed mindset. Het lukt toch niet is een uitdrukking vanuit een fixed mindset. Een leuke uitdaging is om jezelf eens onder de loep te nemen met de vraag welke mindset jezelf hebt. Juist het herkennen en er bewust mee aan de slag gaan, helpen in de vele situaties die te maken hebben met leren, ontwikkelen en verbeteren.

Bron: Carol Dweck

Bron: Carol Dweck

Verkenning 3: De ontwikkelbaarheid van het brein zelf
Als je het brein grof indeelt dan heb je het 1. denkgedeelte (kennis) , 2. het emotiegedeelte (gevoel, ervaringen, gedachten associaties) en 3. de hersenstam, het ‘automatische gedeelte’  zoals de ademhaling en het immuunsysteem.
Het boeiende aan de werking van het brein is dat emoties altijd van rechts komen én voorrang hebben. Dé vraag is wat je met die emoties doet en vooral wat je daarna doet. Maak je een keuze hoe je hiermee omgaat en neem je je verantwoordelijkheid of ga je op de automatische piloot hetgeen betekent dat rechts nu eenmaal voorrang heeft en that’s it?

Zacht is het nieuwe hard
‘Zacht is het nieuwe hard’ is een uitspraak die past bij deze tijd. Het betekent dat als je inzicht en begrip krijgt HOE de spelregels van zacht – je emoties-  en hard – je denken-  werken, je met zacht enorm veel impact, invloed , voldoening en daden kunt verrichten. Hoe verloopt deze ontwikkeling bij jou?

Doe jij wat de moeite waard is voor jezelf en de ander? Wil je ook graag meer invloed en impact op zaken hebben waardoor je beter, creatiever en plezierige samenwerkt en gemakkelijker realiseert wat de moeite waard is? Willen we dat niet allemaal

Waarom op de automatische piloot?
Wat maakt het dan dat we door de waan van alledag soms geheel op onze automatische piloot ons werk en leven inrichten? Wat maakt het dat we vaak tijd, geld en andere middelen te kort komen? Wat maakt het dat we niet vaker de dingen doen die echt betekenis voor ons hebben én waarvan we energie en glimmende ogen krijgen? Wat maakt het dan dat..

Bewegen van een fixed mindset naar een groeimindset
In veel situaties denken en handelen we nog vanuit een fixed minset. Voor mensgerichte zorg vanuit Planetree is de weg naar een meer gerichte groeimindset wenselijk en nodig. Een groeimindset voor jezelf, het team én de organisatie. Dit vraagt in sommige gevallen een nieuwe manier van denken en werken om Planetree te kunnen realiseren. Het goede nieuws is dat deze ontwikkelgerichte mindset en grondhouding te leren is. En het begint en eindigt bij jezelf.

pers-kracht-webwinkelDe  training Persoonlijke kracht in veranderende tijden biedt concrete handvatten om zaken vanuit een ander perspectief te bekijken en je persoonlijkheid en mindset verder te ontwikkelen. Om uiteindelijk met plezier en passie te werken vanuit persoonlijke kracht aan mensgericht zorgen! Jouw invloed reikt namelijk verder dan je denkt.

Zie voor data en aanmelden trainingen.

Auteur: Marij Naarding
Sr trainer & adviseur Planetree Nederland
Mobiel: 06-27289406
Mailadres: marij@planetree.nl

 *Mindset instituut: ‘breinvriendelijk leren en veranderen, Cees Frankruijter tel:06-22396179

Deel dit bericht