Deel dit bericht

Betere zorg / dementie / Hongkong / Internationaal / Menswaardige technologie / Nieuwsberichten / ouderenzorg / planetaal / Sevagram / V&V

Dementiegame van Sevagram goes Hongkong!

Op 30 maart 2016 lanceerde Sevagram een dementiegame, een interactief spel waarmee mantelzorgers en familieleden, maar ook zorgprofessionals en andere geïnteresseerden kennis over de ziekte dementie kunnen opdoen. Dit bijzondere initiatief bleef niet onopgemerkt, onlangs was er zelfs aandacht uit Hongkong voor de game! We vroegen Marion Schmitz, manager marketing en communicatie van Sevagram hoe dit zit.

De Dementiegame
“Door de verschillende levels van de game online of in de app te doorlopen, leren mantelzorgers, familieleden, zorgprofessionals en andere geïnteresseerden hoe ze het beste kunnen omgaan met mensen met dementie, in de verschillende vormen en stadia. Daarnaast kunnen zij via de app in contact komen met lotgenoten, via het forum van Alzheimer Nederland.” Marion Schmitz is duidelijk trots op de game. En terecht. Soms worden zij en Yvonne Huveneers (hoofd HRD en kartrekker van dit project) ook in den lande uitgenodigd om te komen vertellen wat de Dementiegame nou precies is, en waarom kennis over dementie en met name aandacht voor de omgang met mensen met dementie zo belangrijk is. Marion: “Nederland heeft echt een voorbeeldrol in de wereld als het gaat om de manier waarop wij dat aanpakken. We zijn erg trots dat de Dementiegame een voorbeeldproject is van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) als onderdeel van het Vernieuwingsprogramma ‘Waardigheid en Trots’.

Cameraploeg uit Hongkong
Dat de Dementiegame ook internationaal bekender wordt is dan ook geweldig. “Zo zijn we een tijd geleden benaderd door een zorgorganisatie in Quebec, in Canada en een ziekenhuis in Bonn. Canada wil de game dolgraag vertalen in het Frans. Het is zo bijzonder, die internationale aandacht!” Toen er onlangs een mail kwam uit Hongkong dat Radio & TV Hong Kong graag een reportage wilde maken over de game dachten ze bij Sevagram even dat het misschien een grapje was. “Maar nee, binnen twee weken stond er een heel camerateam klaar om Yvonne te interviewen over de Dementiegame” vertelt Marion. Het interview wordt onderdeel van een grotere uitzending over hoe Nederland als voorbeeldland omgaat met mensen met dementie. Het camerateam interviewde niet alleen Yvonne, maar volgde ook een aantal deelnemers aan de dagactiviteiten. “Echt een bijzondere ervaring.”

Benieuwd naar de Dementiegame? Je kunt het spel te spelen op je computer of laptop via www.dementiegame.nl. Daar vind je ook andere relevante  met betrekking tot het project. Ook kun je het spel downloaden op je smartphone of tablet. Je vindt deze app in de Appstore of in Google Play.

 

Radio en TV Hong Kong op bezoek bij SevagramRadio en TV Hong Kong op bezoek bij Sevagram

The post Dementiegame van Sevagram goes Hongkong! appeared first on Planetree.

Deel dit bericht