Genomineerden Planetree Persoonsaward 2020 bekend

Genomineerden Planetree Persoonsaward 2020 bekend

Genomineerden bekend voor Planetree Persoonsaward

 Den Haag, 30 november 2020 – Planetree reikt dit jaar voor de twaalfde keer de Planetree awards uit voor meest mensgerichte initiatieven en bijzondere personen in de zorg. Dat gebeurt dit keer vanwege corona digitaal. De genomineerden in de categorieën Innovatie Award en Project Award zijn afgelopen januari bekendgemaakt en zijn en worden respectievelijk 26 november en 10 december digitaal uitgereikt. Inmiddels zijn ook de genomineerden bekend voor de Planetree Persoonsaward. Deze award is bedoeld als stimulans voor zorgprofessionals en erkenning van mensen die mensgerichte zorg op een bijzondere manier in praktijk brengen. Op 14 december worden de genomineerden digitaal voorgesteld en op 15 december wordt de winnaar in deze categorie bekendgemaakt via de Twitter-, Facebook-, LinkedIn- en YouTube-accounts van Planetree.

Genomineerden Planetree Persoonsaward
In de categorie Planetree Persoonsaward zijn vijf genomineerden, te weten:

  • Nel Zeeman – Cardia – zet zich als vrijwillige rots in de branding steeds belangeloos en met volle inzet in.
  • Amnon Weinberg – Rivas Zorggroep – als (inmiddels gepensioneerd) Specialist Ouderengeneeskunde een echte verbinder, voorvechter en ware ambassadeur voor mensgerichte zorg en keuzevrijheid binnen en buiten de organisatie.
  • Mirjam Schenkel – Sevagram – bijzonder in de vele initiatieven die zij onderneemt in eigen tijd en de trainingen op het gebied van bewustwording voor medewerkers. De cliënt staat bij haar echt altijd centraal.
  • Mariëlle Veenendaal – Vilente – geeft de Planetree boom de juiste voeding, waardoor deze groeit en bloeit.
  • Adela Kooi – WVO Zorg – maakte als verzorgende een succesvolle dichtbundel ‘Zorgen in de zorg’, die raakt in de verbinding van mensen.

De Planetree Persoonsaward wordt elk jaar uitgereikt aan iemand die verbonden is aan een van de partner-zorgorganisaties van Planetree. Daarbij wordt gekeken naar criteria als partnerschap, empathie, kwaliteit en merkbaar verschil maken. Naast de Planetree Persoonsaward, reikt Planetree sinds vorig jaar ook de Mensgerichte Zorg Persoonsaward uit. Hiermee erkent Planetree mensen die niet alleen zélf mensgericht zijn, maar ook dusdanige omstandigheden creëren voor anderen om dat te zijn en uit te dragen, zodat mensgerichte zorg in Nederland, België of daarbuiten groeit in belang en uitvoering. Deze laatste award wordt in 2021 voor de tweede keer uitgereikt.

Meer weten?

Wil je meer weten over hoe wij te werk gaan? Neem dan gerust contact op.